Chp'li Güler: Biz Zekeriya Öz'lerden mi Medet Umacağız? - Son Dakika
Güncel

Chp'li Güler: Biz Zekeriya Öz'lerden mi Medet Umacağız?

Chp\'li Güler: Biz Zekeriya Öz\'lerden mi Medet Umacağız?

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Türkiye'de bağımsız siyasete ihtiyaç olduğunu belirterek, "Kökü dışarıda maşası yerli karanlık güçlerin ülkemizle daha fazla oynamalarına "yeter' demeliyiz.

18.12.2013 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Türkiye'de bağımsız siyasete ihtiyaç olduğunu belirterek, "Kökü dışarıda maşası yerli karanlık güçlerin ülkemizle daha fazla oynamalarına "yeter' demeliyiz. Biz Zekeriya Öz'lerden mi medet umacağız? Ülkemizin büyük çıkışı "kuklalara' değil, "kuklacıya' karşı mücadeleden geçiyor" dedi.

İstanbul merkezli rüşvet ve yolsuzluk soruşturması devam ederken sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden de siyasilerden değerlendirmeler geliyor.

Bazı siyasilerin Twitter mesajları şöyle:

CHP'li Güler: "Türkiye'de "temiz siyaset' demek yetmez; "son operasyon' gösteriyor ki, "bağımsız siyaset' gerek. Kökü dışarıda maşası yerli karanlık güçlerin ülkemizle daha fazla oynamalarına "yeter' demeliyiz. Biz Zekeriya Öz'lerden mi medet umacağız? Ülkemizin büyük çıkışı "kuklalara' değil, "kuklacıya' karşı mücadeleden geçiyor."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu: "Yolsuzluk soruşturması yapmak, bakan çocuklarını gözaltına almak, soruşturmayı gizli yapmanın AKP'deki karşılığı; görevi kötüye kullanmak."

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi: "Soruşturmanın selameti açısından, emniyet müdürlerini görevden almak yerine, Bakanların görevini bırakmaları gerekmez miydi?

Seçim sonuçlarının açıklandığı gece Başbakan balkon konuşmasından ilk selamı "okyanus ötesine' göndermişti.

Bugün okyanus ötesine boyun eğmeyiz diyenler o gün selamlaşıyorlardı. Bu ne yaman çelişkidir?

Yolsuzluklar bir utanç kaynağıdır, utanacak şeyi olmayanlar dimdik durur hesabını verir.

Yolsuzluklardan mağduriyet yaratmak ise AKP'nin en büyük mahirliğidir.

Gezi olaylarından 5 insan yaşamını yitirdi hükümet kılını kıpırdatmadı, yolsuzluklar bir bir ortaya çıkınca 5 kişi görevden alındı."

-"MECLİS OLAYA HEMEN MÜDAHİL OLMALI"-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz: "Bir soruşturma ve yargılama süreci yürütülüyor. Burada vurgulanması gereken husus herkesin "masumiyet karinesi' ilkesine saygı göstermesidir. Unutulmaması gerekir ki suçu mahkeme kararıyla kesinleşene kadar herkes suçsuzdur. Daha yargılamalar yapılmadan birtakım haberlerle ve manşetlerle insanlar kamuoyu önünde peşinen suçlu ilan edilmemelidir. Herkes yargılamaların sonucunu, gerçeklerin ortaya çıkmasını beklemeli ve hukuka saygılı olmalıdır. Çünkü hukuk ve adalet herkese lazımdır. Ayrıca unutulmamalıdır ki gecenin en karanlık anı şafağın en yaklaştığı andır. Ayrıca herkes bilsin ki AK Parti iktidarı yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele ilkesini her zaman muhafaza etmiştir."

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken: "2 gündür yaşanan gelişmeler hem AKP'yi, hem de paralel devleti teşhir etmiştir. Ortaya çıkan bu kirliliği bu iki yapıda temizleyemez. Meclis olaya hemen müdahil olmalıdır. Hem yolsuzluklar için, hem de paralel devletin açığa çıkarılması için ivedilikle 2 komisyon kurulmalıdır. Meclis iktidar hesapları için hukuk işleten Özel Yetkili Mahkemeleri kapatacak yasaları hemen çıkarmalıdır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Güler: Biz Zekeriya Öz'lerden mi Medet Umacağız? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement