CHP'li Sümer: "Kaçak Oylarla Meclise Gideceğiz" - Son Dakika
Güncel

CHP'li Sümer: "Kaçak Oylarla Meclise Gideceğiz"

CHP\'li Sümer: "Kaçak Oylarla Meclise Gideceğiz"

ezgin Tanrıkulu, bugün geldiği Diyarbakır'da milletvekili adayları, il ve ilçe teşkilatları ile bir araya gelerek seçim çalışmaları sırasında uygulayacağı politikaları belirledi.

28.04.2011 15:50

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bugün geldiği Diyarbakır'da milletvekili adayları, il ve ilçe teşkilatları ile bir araya gelerek seçim çalışmaları sırasında uygulayacağı politikaları belirledi. CHP İl Başkanı Müzaffer Değer, toplantı öncesi il yönetim kurulu üyelerini ve ilçe başkanlarını milletvekili adaylarıyla tek tek tanıştırdı.

Basına kapalı olarak yapılan toplantı öncesi, CHP Diyarbakır 1'nci sıra adayı Salih Sümer, yüzde 10'luk seçim barajı nedeniyle Güneydoğu'dan partilerden vekil seçilecek adayların, kaçak oylarla meclise gideceğini söyledi. Kürt sorunun çözüm adresinin CHP olduğunu belirten Sümer, "Birileri 300 bin oy alıyor ama 4 vekil çıkarıyor, öbür parti 200 bin oy alıyor 6 milletvekili çıkarıyor. Bana göre bu bir gasptır" dedi.

KÜRT SORUNU DAHİL SOSYAL BARIŞI ANCAK CHP GETİREBİLİR

İnanmadığı bir partiden milletvekili adayı olmayacağını belirten Sümer, CHP'nin Kürt sorunu dahil Türkiye'ye sosyal barışı ve sosyal adaleti getirecek tek parti olduğuna inandığını söyledi. HEP'in kurucuları arasında olduğunu hatırlatan Sümer, "İnanmadığım bir partiden aday olmam. HEP'in ilk kurucularındandım. Paris Kürt Konferansı'na katıldım. O dönemde SHP ile işbirliği yaptık. HEP kontejanından SHP çatısı altında milletvekili seçildim. SHP'nin o dönemki yönetimiyle aramızda soğukluktan dolayı partiden ayrılarak DYP'ye geçtim. Bölgemizdeki sıkıntıları yeterince dile getirilmediğini Murat Karayalçın'a söyledim. Ben Salih Sümer'im ve Kürd'üm. O zamanki Sümer ile şimdiki Sümer arasında hiç bir fark yok. Demokratım, sosyal demokratım" dedi.

"POLİSİN FAİLİ 2 GÜNDE BULUNDU, İBRAHİM'İN FAİLİ HALA BULUNMADI"

Bismil'de yaşanan olaylar sırasında İbrahim Oruç adlı bir gencin yaşamını yitirmesinin içler acısı bir durum olduğunu dile getiren Sümer "Masum insanlar taleplerini dile getirirken, İbrahim Oruç kardeşimizi bir kurşun yarasıyla kaybettik. Faili halen bulunmadı. Batman'da yaşanan olaylar sırasında bir polis yaralandı, 2 gün sonra faili bulundu. Ama İbrahim Oruç'un faili bir haftayı geçti hala bulunmadı. İşte bu ve buna benzer sorunları biz çözeriz. CHP olmadan bu sorunlar çözülmez. Ana dilde eğitim ve öğretim olacak. Yani ana dilde neden konuşulmasın, yasaklarla nereye kadar gideceğiz? CHP'nin demokratik çözümleriyle her soruna çözüm getireceğiz" diye konuştu.

"BDP'NİN OYLARI GASP EDİLİYOR"

Türkiye'nin en büyük sorununun, Kürt sorunu olduğuna dikkat çeken Sümer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kürt sorunun çözümündeki en büyük engel yüzde 10'luk seçim barajıdır. BDP'nin 6 bağımsız adayı var. Bunların oyları belki 9 kişiyi çıkarır. Ama biz kaçak oylarla milletvekili olacağız, haketmediğimiz halde. Eğer yüzde 10 barajını kaldırırsanız bugün, eğer biz de onlar gibi mücadele verirsek, her şey değişecek. Bağımsızlar, 300 bin oy alıyor 4 vekil çıkarıyor, öbür parti 200 bin oy dahi almadan 6 milletvekili çıkarıyor. Bu bana göre gasptır. İşte CHP iktidarında, bu gasp önlenecek. Seçim barajı kaldırılacak, Kürtler mecliste gücü oranında temsil hakkı kazanacak. Seçim barajının kaldırılmasını isteyen tek parti CHP'dir. İşte sosyal adalet ve sosyal barışın tek adresi CHP'dir. Türkiye, yüzde 10 barajı olan son seçime gireceğine inanıyorm. CHP, 12 Haziran'dan sonra seçim barajı dahil, sosyal adalet, sosyal barış, eşit yaşam hakkı adına her alanda mücadele verecek. "

"SOKAKLARA İNİP EVLERDE ANNELERLE GÖRÜŞECEĞİZ"

CHP Diyarbakır 7'nci sıra adayı Derya Erdemoğlu da CHP'nin çözümün tek adresi olduğuna inandığını, bu seçim için hedeflerinin mevcut oyları arttırmak olduğunu dile getirdi. Bunun için mahallelere ve sokaklara ineceklerini anlatan Erdemoğlu, "Evlere gideceğiz. Her ailenin bağlı olduğu insan kadın ve annelerdir. Annelerle görüşeceğiz, CHP politikalarını anlatarak onları ikna etmeye çalışacağız ve bunu başaracağımıza inanıyorum. Küskün partilileri de kazanacağız. Taraflı tarafsız herkesi davet edeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Sümer: 'Kaçak Oylarla Meclise Gideceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement