CHP'liler 19 Mayıs'ı Kutladı - Son Dakika
Güncel

CHP'liler 19 Mayıs'ı Kutladı

CHP\'liler 19 Mayıs\'ı Kutladı

Adapazarı ilçesinin Çark Caddesi'nde buluşan binlerce CHP'li, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı, Bayrak Yürüyüşü ve Kent Meydanı'nda düzenlenen bir programla kutladı.

20.05.2013 13:20

Adapazarı ilçesinin Çark Caddesi'nde buluşan binlerce CHP'li, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı, Bayrak Yürüyüşü ve Kent Meydanı'nda düzenlenen bir programla kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları'nın düzenlediği Bayrak Yürüyüşüne binlerce vatandaş katıldı. Ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle binlerce kişi, kortej eşliğinde Çark Caddesi'nden Kent Meydanı'na yürüdü. Bayrak Yürüyüşüne katılanlar Kent Meydanı'nda bir araya geldi.

Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehit ve gazilerimiz ve 11 Mayıs'ta Reyhanlı'da hayatını kaybeden vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı

Deniz Akar'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

19 Mayıs'ta Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesinin Sakarya'da aydınlandığını ifade eden CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Akar, kendileriyle yaşıt veya daha genç yaştaki aziz şehitlere minnetlerinin sonsuza değin devam edeceğini söyledi. Bağımsızlıkla birlikte ülkeyi aydınlığa özgürlüğün taşıyacağına dikkat çeken Akar, bugün hapishanelerde tutuklu öğrenci, gazeteci ve aydınların bulunduğunu söyledi.

Kurtuluş mücadelesinin bugün başladığını, Bandırma Vapurunun 19 Mayıs 1919'da Samsun'a girdiğini anlatan İl Başkanı Ecevit Keleş, "Sivas, Erzurum, Amasya Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş aşamasında 19 Mayıs olarak başladığımız bu mücadele, 29 Ekim 1923'te sona erdi. Mutlusunuz değil mi?" diyerek gençlere sordu. Ecevit Keleş,

Bayrak Yürüyüşüne katılan herkese teşekkür ederek gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor bayramlarını kutladı.

CHP Milletvekili Engin Özkoç da, "Cephede gözlerini hayata yumarken 'ben ölüyorum ama 90 yıl sonra Sakarya'da yaşayacak olan gençler özgürce hayatlarını yaşasınlar' diye ölenler için Kent Meydanı öğrencilerle doluydu. Ama bu sabah saat 10.00'da Atatürk'ün huzurunda üzerinde tek bir çiçek olmayan bir çelenk vardı" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sahneye Gökçe ve Sonuç Mühürdaroğlu çıkarak yüzlerce kişiyle birlikte şarkılar söyledi. Şarkılar arasında, Hatay Reyhanlı'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlar için 51 adet Türk Bayraklı dilek balonu gökyüzüne bırakıldı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement