Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Patlama - Son Dakika
Güncel

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Patlama

Cilvegözü Sınır Kapısı\'ndaki Patlama

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ve Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki incelemelerini tamamladı.

12.02.2013 16:34

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ve Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki incelemelerini tamamladı.

Güneş, sınır kapısı çıkışında yaptığı açıklamada, patlamanın olduğu bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyebilmek için valilik ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na sabah saatlerinde talepte bulunduklarını hatırlattı.

Kendilerine olumsuz yanıt verildiğini anlatan Güneş, şunları söyledi:

"Kamera görüntüleri konusunda (savcılık gizlilik kararı almıştır) denildi. Israrla hükümet bu aracın Suriye'den geldiğini söylüyor. Olabilir, biz de görelim biz de aynı şeyi söyleyelim. (Hayır, siz görmek istediğiniz zaman bunlara gizlilik kararı alındı) denildi. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum ki kınıyorum. Sadece 3 bakan görebiliyor, fakat ana muhalefet partisinin yetkili heyeti göremiyor. Neden bu görüntüleri biz göremiyoruz, bu görüntülerde ne var. Bomba yüklü, ne tür bir bomba, bombanın türü çok önemli, nerede yapıldığını ve kimin yaptığını anlayabiliriz."

Güneş, gümrük kapısının temmuz ayında resmi olarak kapatıldığı duyurusunun yapıldığını belirterek, "Bu gümrük kapısı açık mı kapalı mı- Temmuz ayında hükümet bir karar alarak Cilvegözü Sınır Kapısı'nı resmen kapattığını söylemişti. Resmen kapatılan bir yerden bu araç nasıl geliyor- Bizim topraklarımıza girdi, hem bizim yurttaşlarımızı, hem Suriyeli insanları öldürdü. Olayın aydınlatılması gerekiyor" diye konuştu.

Patlamanın Suriyeli muhaliflerin Türkiye'de yapacağı toplantı öncesi gerçekleştiği iddialarına da değinen Güneş, şöyle devam etti:

"(Suriye Ulusal Devrimci ve Muhalif Güçler Koalisyonu Türkiye'de toplantı yapacaktı, tam o sırada bu bomba geldi patlatıldı) deniliyor. Eğer öyleyse, bu muhalif güçlerin başındaki kişinin yurt dışında yaptığı açıklamayı unutmayınız.

(Biz müzakereye hazırız, fakat Türkiye engel oluyor) dedi. Uzlaşma olmasın diye bir provokasyonun bu kanattan değil, başka menşeilerden olduğunu düşünmeliyiz. Daha terörist, başka ülkelerde bu tip çatışmaların içine girmiş unsurların kaygısını uyandırıyor bu bomba. Olayın üstünün kapatılmaması gerekiyor."

CHP Hatay Milletvekili Akgöl de kendilerinin talebinin ardından bu gizlilik kararının alındığına emin olduklarını savundu. Güneş ve Akgöl, daha sonra sınır kapısından ayrıldı.

Bu arada, patlamanın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekiplerinin incelemelerinin sürdüğü, sınırdaki gümrüklü alanın çevre duvarının dışında da aramaların yapıldığı gözlendi.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar/ Tevfik Işık

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement