Çınarönü Mahallesi'ne Estetik Dokunuş - Son Dakika
Güncel

Çınarönü Mahallesi'ne Estetik Dokunuş

Çınarönü Mahallesi\'ne Estetik Dokunuş

Yeşil seferberlik başlatan Yıldırım Belediyesi ilçeye yeni yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor.

17.10.2015 17:06  Güncelleme: 17:07

Son üç günde yeşil alanları, yürüyüş parkurları ve spor alanları ile üç parkı hizmete açtıklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yıldırım'ın yaşam standardını arttırmak için çalışıyoruz" dedi.

Yıldırım Belediyesi dinlenme alanları, çocuk parkları gibi belediyelerin başlıca hizmet alanları kapsamına giren önemli çalışmalara imza atmayı sürdürüyor. İlçenin genel görünümünü değiştirmek için çevre düzenlemeleri çalışmalarına aralıksız devam eden Yıldırım Belediyesi, Çınarönü Mahallesi'nde hizmete açtığı Çınaraltı Parkı ile bölgeye prestij katacak bir yatırımı daha halk ile buluşturdu. 1306 metrekare yeşil alanı ile toplamda 1717 metre kare alanda hizmet verecek ve içinde oyun, kondisyon grubu, spor, yürüme ve dinlenme alanı bulunan Çınaraltı Parkı'nın açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra önceki dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Belediyesi Bürokratları, Çınarönü Muhtarı Faruk Şimşek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'MUTLU İNSAN, SAĞLIKLI ŞEHİR'

Mehter Takımının da gösteri sergilediği açılışta yaptığı konuşmada Yıldırım'da görselliği artırmak ve estetik mimariyi geliştirmek adına yatırımlarda görsel estetiğe büyük önem verdiklerini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, yeşil alanların bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin önemli göstergelerinden biri olduğunun altını çizdi. Yıldırım'a daha fazla yeşil alan kazandırmaya büyük önem verdiklerini de belirten Başkan Edebali "Mutlu insan sağlıklı şehir felsefemizin omurgasını oluşturan kentsel dönüşüm çalışmalarımızda da sık sık vurgu yaptığımız 'Yeşil Yıldırım'ı hemşerilerimizle güç birliği içerisinde tekrar inşa ediyoruz" ifadelerini kullandı. Vatandaşlardan gelen park taleplerini de değerlendirdiklerini söyleyen Edebali "Talep edilen nokta eğer uygunsa oraya da park yapıyoruz" dedi. Çocukların parçası oldukları parklarda arkadaşlık duyguları ile büyümelerini arzu ettiğini belirten Başkan Edebali, çocukların parklarda oynayarak sosyalleşmesini, toplumun bir parçası olmalarını ve teknoloji selinden kurtulup çocukluklarını yaşamalarını sağlamak için belediye olarak parklar yapmaya devam edeceklerini de söyledi.

EFKAN ALA: YILDIRIM DOSTLUK VE BARIŞIN KENTİ

Açılışta konuşan önceki dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala'da ilçeye hizmetlerinden dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'ye teşekkür etti ve Yıldırım'ın Bursa'nın gelişen ve değişen yüzü olduğunu belirtti. Ala, içinde barındırdığı insan mozaiği ile Türkiye'nin minyatürü olduğunu söylediği Yıldırım'ın dostluk ve barış kenti olarak ülkeye örnek olduğunu da hatırlattı. Yıldırım'ın üçte birini kapsayan kentsel dönüşüm projesine de değinen eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Hizmetlerimizde vatandaşın isteğine öncelik veriyoruz. Yıldırımlı kardeşlerimizin bugün en büyük isteği kentsel dönüşüm ise biz de bu sese kulak vererek yolumuza devam edeceğiz" dedi. Başkan İsmail Hakkı Edebali'nin göreve geldikten sonraki 18 aylık süre içinde 5 yıllık hizmete imza attığını da belirten Ala, "Bizler halkın sorunlarını ne kadar kısa sürede çözebilirsek o kadar mutlu olan hizmet insanlarıyız" dedi.

'YILDIRIM CAZİBE MERKEZİ OLUYOR'

Törene katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise Yıldırım'ın nüfus olarak en büyük, coğrafi olarak da en küçük ilçelerinden birisi olduğunu belirterek bölgeye hizmet sunmanın zorluğuna dikkat çekti. Tüm bu zorluklara rağmen Yıldırım'ı dönüştürmek adına güzel çalışmalar yapıldığını söyleyen Vali Karaloğlu, Çınaraltı Parkı'nın yapımında emeği geçenlere de teşekkür etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise törende yaptığı konuşmada Yıldırım'ın son 18 ay içinde büyük atılım yaptığını belirterek bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti ve hem Bursa Büyükşehir Belediyesi, hem de Yıldırım Belediyesi olarak ilçeye yatırımlara devam edeceklerinin müjdesini verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çınarönü Mahallesi'ne Estetik Dokunuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement