Demirtaş, BDP Genel Başkanlığına Seçildi - Son Dakika
Güncel

Demirtaş, BDP Genel Başkanlığına Seçildi

Demirtaş, BDP Genel Başkanlığına Seçildi

BDP 2. Olağan Kongresi'nde kayıtlı bin 193 delegeden 629'u oy kullandı.

04.09.2011 19:10

Bdp 2. Olağan Kongresi'nde kayıtlı bin 193 delegeden 629'u oy kullandı. Divan Başkanı Osman Özçelik, Selahattin Demirtaş'ın 627 oy alarak genel başkanlığa seçildiğini açıkladı.

Özçelik, parti meclisi listesinde ilk sırada yer alan Gültan Kışanak'ın eşbaşkanlık görevine devam edeceğini söyledi.

Selahattin Demirtaş, oy kullanmak üzere salona gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirtaş, tüzükten çıkartılan "kardeşliğin temelinin tarihin derinliklerinde yattığını beyan eder" ibaresinin çıkartılmasıyla ilgili, "Hayır, o konuda kesinlikle öyle bir tartışma yok. Suni bir tartışma olarak gündeme girmesini, bu şekilde tartışılmasını biz doğru bulmayız. BDP'nin öyle bir niyeti, öyle bir amacı da yok. Tüzüğümüzde birçok yerde benzer ifadeler vardır" dedi.

Gazetecilerin BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız'a yönelik partiden ihraç kararı olup olmadığı sorusu üzerine Demirtaş, "Bu haberler "asparagas". Yeni yönetim ve yeni disiplin kurulu bu konuyu değerlendirecektir" dedi.

Bengi Yıldız'ın Kandil'e çağrılması yönündeki haberlere tepki gösteren Demirtaş, "Bunu yazan gazeteci arkadaşı ben merak ediyorum. Kandil'le doğrudan bağlantısı mı var? Nereden öğreniyor, nereden uyduruyor bu haberi? Doğrusu anlayamıyorum. Yok, böyle bir şey" dedi.

Selahattin Demirtaş Yıldız'ın kendi tercihiyle bugünkü kongreye katılmadığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş, BDP Genel Başkanlığına Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement