Demre Develer Dernek Yararına Güreşti - Son Dakika
Güncel

Demre Develer Dernek Yararına Güreşti

Demre Develer Dernek Yararına Güreşti

Antalya'nın Demre İlçesi'nde düzenlenen deve güreşleri Demre Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği yararına yapıldı.

01.02.2016 16:19

Antalya'nın Demre İlçesi'nde düzenlenen deve güreşleri Demre Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği yararına yapıldı. Demre Belediyesi ile Demre Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen geleneksel deve güreşlerini Demre Kaymakamı Murat Uz, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve yaklaşık 5 bin güreş sever izledi. Güreşlere Kumluca, Demre, Kaş ve Ege yöresinden 80 ünlü deve katıldı.

Güreşlerde, 'Kaymakamlık Kupası' için Aydın Çine'den Çılgın Kamil ve Demre'den Godaloğlu, 'Belediye Başkanlığı Kupası' için Bodrum'dan Gelidonya 1 ve Kumluca'dan Salih Bey 1, 'Demre Deveciler Derneği Kupası' için Aydın Çine'den Tuncer ve Aydın Sarayköy'den Şen Daylak, 'Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kupası' için Bodrum'dan Gelidonya 48 ve Antalya'dan Furkan, 'Demre Komisyoncular Derneği Kupası' için Demre'den Ecevit ve Kumluca'dan Girgin, 'Demre Ziraat Odası Kupası' için Kumluca'dan Salih Bey 2 ve Aydın Bozdoğan'dan Han 1 adlı develer güreşti. Güreşler sonucunda deve sahiplerine kupaları güreştikleri kurumun temsilcileri tarafından verildi.

Açık arttırma usulü ile yapılan ağalık yarışında 11 bin TL'lik bağışla Ahmet Aydoğan güreş ağası oldu aldı. Güreş ağası Ahmet Aydoğan deve sırtında güreş severleri selamladı.

Demre Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necati Sarıca, "Geleneklerimizi yaşatmak için bu güreşleri düzenliyoruz. Güreşler dövüş değil, folklorik bir yarıştır. Yardımcı olanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demre Develer Dernek Yararına Güreşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement