Sivil toplum kuruluşlarından Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu - Son Dakika
Güncel

Sivil toplum kuruluşlarından Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu

Denizli Adalet Sarayı AK Parti eski Denizli Milletvekili ve platform sözcüsü Salih Erdoğan'ın konuşması Denizli İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği ile Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ve Türkiye Gençlik Vakfı Denizli şubeleri ile Kadın ve Demokrasi Derneğinin oluşturduğu...

11.09.2020 16:19  Güncelleme: 18:36

Denizli Adalet Sarayı

AK Parti eski Denizli Milletvekili ve platform sözcüsü Salih Erdoğan'ın konuşması Denizli İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği ile Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ve Türkiye Gençlik Vakfı Denizli şubeleri ile Kadın ve Demokrasi Derneğinin oluşturduğu Eğitime Destek Platformu üyeleri, Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Denizli Adalet Sarayı önünde bir araya geldi.

Eski AK Parti Denizli Milletvekili ve platform sözcüsü Salih Erdoğan, grup adına yaptığı açıklamada, Erol Mütercimler'in açıklamalarının hem imam hatip lisesi mezunlarına hem de mütedeyyin kesime saldırı olduğunu belirtti.

Mütercimler'in açıklamalarının, ifade özgürlüğü şeklinde değerlendirilemeyeceğini ve kabul edilemez olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Mütercimler nefret suçu işlemiştir. Türkiye'mize çağ atlatan, kabuğunu ve zincirlerini kırmasında emeği, alın teri bulunan imam hatiplilere karşı hazımsızlığını dışa vurmuştur. Tarihimizin her döneminde bazen 12 Eylül'de, bazen 28 Şubat'ta, bazen e-muhtıralarda gösterdiler kendilerini. Bunların derdi hep imam hatipliler ve mütedeyyin kesim oldu. Kimse bizi ötekileştiremez. Vatanseverlik kimsenin tekelinde değildir."

Erdoğan, kötü niyet taşıyan bu açıklamaların suç olduğunu savundu.

Açıklama sonrası sivil toplum örgütleri temsilcileri, Mütercimler hakkında hem kişisel hem de platform olarak suç duyurusunda bulundu.

Sivil toplum kuruluşlarından Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivil toplum kuruluşlarından Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement