Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1))ÖZEL HAREKAT POLİSİNİN ORGANLARI 7 KİŞİYE UMUT OLDUSAMSUN'da dün tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen özel harekat polisi Emre Bağcı'nın ailesinin organlarını bağışlama kararı almasının ardından yapılan ameliyatlarla alınan kalp, karaciğer, akciğer, iki böbrek ve kornealar...

03.05.2017 11:32

1))ÖZEL HAREKAT POLİSİNİN ORGANLARI 7 KİŞİYE UMUT OLDU

SAMSUN'da dün tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen özel harekat polisi Emre Bağcı'nın ailesinin organlarını bağışlama kararı almasının ardından yapılan ameliyatlarla alınan kalp, karaciğer, akciğer, iki böbrek ve kornealar nakil bekleyen hastalara nakledilmek üzere götürüldü. Bağcı'nın hayatta iken organlarını bağışlama kararı alıp organ bağışı gönüllüsü olduğu belirtildi. Atakum İlçesi Denizevleri Mahallesi'nde geçen 25 Nisan'da meydana gelen trafik kazasında Şebnem V. yönetimindeki 06 FF 7855 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp önce yol kenarındaki çöp konteynerine, ardından da özel harekat polisi Emre Bağcı yönetimindeki 55 EB 017 plakalı motosiklete çarptı. Motosikleti altına alan otomobil, ardından kaldırımda yürüyen Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencisi olan Ozan Utku Taşkın'a çarpıp, kafeteryaya daldı. Kazada, Ozan Utku Taşkın öldü, polis memuru Emre Bağcı ile kafeteryada oturan Mehmet Emre Kefelioğlu, sürücü Şebnem V. ve yanındaki çocukları T.U.V. ve T.U.V. yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Tedavisi tamamlanan Emre Kefelioğlu ile sürücü Şebnem V. ve çocukları taburcu oldu.

Kazada, beyin kanaması geçiren ve vücudunda kırıklar oluşan özel harekat polisi Emre Bağcı'nın ise dün tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörlüğü ekibinin görüştüğü Bağcı'nın babası Ahmet Bağcı ve annesi Gülsefa Bağcı organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine zamana karşı bir yarış başladı. Organ nakli olacak hastaların belirlenmesinin ardından organ çıkarım ameliyatına katılmak üzere cerrah ekipleri Samsun'a geldi. OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sabaha karşı başlayan ameliyatla Bağcı'nın kalbi, akciğeri, iki böbreği, karaciğeri, korneaları alındı. Samsun Çarşamba Havalimanı'na gelen Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçakla, kalp ve akciğer İstanbul'a karaciğer ise Bursa'ya gönderildi. İki böbrek ve iki korneanın ise aynı hastanede hastalara nakledileceği belirtildi.

Öte yandan özel harekat polisi Emre Bağcı'nın yaşarken organ bağışında bulunmaya karar verdiği ve organ bağışı gönüllüsü olduğu ortaya çıktı. Ailesinin organlarını bağışlama kararı almasında Bağcı'nın üzerinden çıkan organ bağışı kartının etkili olduğu ifade edildi.

Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak, "Elim bir trafik kazası sonucu OMÜ Yoğun bakım Servisi'nde tedavi gören Emre kardeşimizin tüm müdahaleye rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Vatanımızın her karışında canlarıyla çalışan özel harekat polisimiz Emre kardeşimiz maalesef hakkın rahmetine kavuştu. ailesi, anne ve babası büyük bir onurlu ve hayırlı bir iş yaparak organlarını bağışlama kararı aldılar. Bunun üzerine Organ ve Doku Nakli Samsun Bölge Koordinasyon merkezi ile ulusal Koordinasyon Merkezi birlikte zamanla yarışan bir sürece girdi. bakanlığımızın  ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin iki ayrı uçağı Samsun'a geldi. 4 ayrı hastaneden 4 ayrı ekip organların çıkarımını gerçekleştirdi. Bu sürecin sonunda alınan organlar organ ve doku bekleyen hastalarımız için gönderilerek onlara yeni bir hayat yeni bir umut oldular inşallah. Tekrar anne ve babaya, tüm aileye,  emniyet camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Toplamda 7 kişiye yeni bir yaşam şansı vermiş oldular. Bu insanlarımızın bir kısmı acil bekleme sırasındaydılar. bu şu demek çok kısa bir süre içinde ölebileceklerdi o kardeşlerimiz" dedi.

OMÜ Organ Nakil Koordinatörü hemşire Birgül Tan, "Kendisi yaşarken organ bağışı gönüllüsü olduğu için ailesinin kararını kolaylaştıran bir süreç oldu. çünkü yaşarken tüm organlarını bağışlamış. üzerinde bağış kartı vardı. Tabi bu anlamda aile karar verme açısından bunu vasiyet gibi kabul ediyor. Aile onun vasiyetidir deyip tüm organlarının bağışlanmasına karar verdi" diye konuştu.

Görüntü Dökümü :

------------------------

Hastanenin dışından detay

Organların ambulansa taşınması

Detaylar

Röportajlar

(SÜRE : 7.59 - BOYUT : 254.73 MB)

Haber-Kamera :  Yaprak KOÇER/SAMSUN, -

============================================

2)TIR'IN YAKIT DEPOSUNDAN KAÇAK SİGARA ÇIKTI

KAYSERİ'de polisin yaptığı operasyonda, bir TIR'ın yakıt deposunda 3 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Kayseri- Malatya karayolundaki polis uygulama noktasında durdurulan, İ.K.'nin kullandığı Mersin plakalı TIR'da, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri arama yaptı. Aracın yakıt deposunu arayan polisler burada yakıt olmadığını, kaçak sigara bulunduğunu gördü. Metal depo, yan tarafından kesildi ve 3 bin paket kaçak sigara çıkarıldı. TIR sürücüsü İ.K. ile yanında bulunan S.K. gözaltına alındı. Bu iki kişinin polisteki sorgularının sürdüğü bildirildi.

Öte yandan, bir ihbar üzerine merkez Kocasinan ilçesi Mimarsinan Mahallesi'ndeki Ö.A.'nin oturduğu evde yapılan aramada, 2 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Sigara kaçakçısı, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Polisin TIR'da arama yapması

-Genel Detaylar

( Haber: Zafer BARIŞ- Kamera: Polis kamerası/KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika 21 saniye/11,9 MB

==============================================

3)İZMİT'İN SON KALAYCISI

İZMİT Bakırcılar Çarşısı'nda 60 yaşındaki İlyas Baykal 47 yıldır aynı sokakta kalaycılık yapıyor. İzmit'in tek kalaycısı İlyas Baykal bakır ürünlerden vazgeçemeyenlerin getirdiği mutfak eşyalarını kalaylıyor.

İzmit'in en eski çarşısı olan, adını zamanında bakır ve kalaycılardan alan Bakırcılar Çarşısı'nda bakır kapları kalaylayan İlyas Baykal 47 yıldır aynı yerde mesleğini sürdürüyor. Mesleğe ağabeyinin yanında başlayan İlyas Baykal çelik ve teflon gibi ürünlerin mutfaklarda yerini almasına rağmen hala bakır ürünlerden vazgeçmeyenlerin iş yerine getirdiği bakır kapları kalaylıyor. Mesleğinin teknolojiye yenildiğini söyleyen İlyas Baykal, "Bu sokak İzmit'in en eski çarşısıydı. Bu sokağa bakırcılar olduğu için Bakırcılar Sokağı denirdi. Benden başka kalaycılık yapan kalmadı. Sokakta sadece bakır ürün satanlar var. Bu işe ağabeyimin yanında başladım. 47 yıldır bu işi yapıyorum. Müşteriden aldığımızda kalay yapacağım ürün kirli gelir. Onları temizleriz, sonra çekiçler ve kalaya sokarız" dedi.

İlyas Baykal mesleğe gençlerin ilgi göstermediğini belirterek, "Bu mesleği devredebileceğim kimse yok. Gençler bu mesleği yapmak istemiyorlar. Çünkü bu işi biraz kirli buluyorlar. Bakır kalktığı için bu iş azalmaya başladı. Bakırın yerini alüminyum, çelik, yapışmaz özellikli tava ve plastik gibi ürünler alınca bakır ürünler artık unutulmaya yüz tuttu. Bence en sağlıklısı toprak ve bakır ürünlerdir. Bunlarda yapılan yemekler daha lezzetli oluyor. Kendi evimdeki ürünlerde hep bakır. Bu sokakta 70 tane bakırcı kalaycı vardı. Derneğimizde vardı ama dernek zamanla kayboldu gitti. Ben emekli olunca devam etmeye karar verdim" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Kalaycı dükkanı

-Bakır kaplar kalaylanırken

-İlyas Baykal ile röp

-İş yerinden görüntüler

(HABER: Ergün AYAZ-Faruk KIYAK/KAMERA: Orhan UZUN-İZMİT(Kocaeli), -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement