Diyarbakır'da 766 yaşındaki anıt ağaç çoğaltılıyor - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 766 yaşındaki anıt ağaç çoğaltılıyor

Diyarbakır\'da 766 yaşındaki anıt ağaç çoğaltılıyor

ORMAN Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 766 yaşında olduğu belirlenen anıt ağacın çoğaltılması için çalışma başlattı. Ar-Ge çalışması ile tarihi kestane ağacının tohumlarından üretilen fidanlar, kentin çeşitli bölgelerine dikilecek.

10.07.2023 11:42
ORMAN Genel Müdürlüğü (OGM), Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 766 yaşında olduğu belirlenen anıt ağacın çoğaltılması için çalışma başlattı. Ar-Ge çalışması ile tarihi kestane ağacının tohumlarından üretilen fidanlar, kentin çeşitli bölgelerine dikilecek.

OGM'nin yürütülen çalışmalar sonucunda, Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki Hor Deresi mevkisinde anıt ağaç özelliği taşıyan bir kestane ağacı tespit edildi. 766 yaşında olduğu belirlenen kestane ağacının çevresi 945 santimetre, çapı 3,01 metre ve boyu 16 metre olarak kayıtlara geçti. OGM ekipleri, anıt ağacın çoğaltılması için çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında; halkın da bilinçlendirilmesi ile anıt ağaçtan 4 kilogram tohum elde edildi. Ar-Ge sürecinde Diyarbakır Orman Fidanlık Müdürlüğü'nde torbalara ekilen tohumlar, 2 ay sonra çimlenmeye başladı. Bir yandan da deneme amaçlı üretilen fidanların gelişimleri takip ediliyor. Bu fidanların başta Kulp ilçesi olmak üzere Çüngüş, Dicle ve Hani ilçelerinde uygun ve korunaklı yerlere dikileceği belirtildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 766 yaşındaki anıt ağaç çoğaltılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement