Diyarbakır'da Ana Dilde Eğitim Talebiyle Okul Boykotu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Ana Dilde Eğitim Talebiyle Okul Boykotu

Diyarbakır\'da Ana Dilde Eğitim Talebiyle Okul Boykotu

Diyarbakır'da Eğitim-Sen üyesi öğretmenler ana dilde eğitim talebiyle boykot kararı alırken, bazı öğrenciler de okula gitmedi.

13.02.2015 17:40

Türkiye'nin çeşitli illerinde laik ve bilimsel eğitim talebiyle düzenlenen okul boykotu Diyarbakır'da ana dilde eğitim talebiyle gerçekleştirildi. Eğitim- Sen önünde toplanan yaklaşık 500 kişi davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Sık sık Türkçe ve Kürtçe, 'Anadil haktır engellenemez' sloganı atan protestocular, daha sonra 'Demokratik, bilimsel, laik anadilde eğitim ve özgür yaşam için grevdeyiz' yazılı pankart açıp yaklaşık 2 kilometre mesafedeki İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdü.

Yürüyüşe HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DBP İl Başkanı Hafize İpek, çeşitli sivil toplum kuruluşları üyeleri ile öğretmenler katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen kalabalık adına konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, anadilde eğitim talebinin Türkiye'de asimilasyoncu, tekçi, inkarcı politikalara karşı bir mücadele geçmişinin olduğunu söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Ana Dilde Eğitim Talebiyle Okul Boykotu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement