Diyarbakır Geleceğimiz, Eğitim, Bilim ve Kültürdedir Diyen Kayyum'dan 50 Milyonluk Eğitim Yatırımı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Geleceğimiz, Eğitim, Bilim ve Kültürdedir Diyen Kayyum'dan 50 Milyonluk Eğitim Yatırımı

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ozan Balcı, Ardahan'da doğup, büyüdüm, zor şartlarda okudum ama Türkiye'nin de en iyi üniversitelerinde okuma imkanım oldu.

01.03.2018 13:19

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ozan Balcı, Ardahan'da doğup, büyüdüm, zor şartlarda okudum ama Türkiye'nin de en iyi üniversitelerinde okuma imkanım oldu. Ülkenin geleceğinin eğitimde, bilimde, Kültürde ve sanatta olduğuna inanıyorum diyerek Belediye bütçesinden 50 milyon lira tutarında eğitim yatırımı yaptı. İlçedeki 52 okula Z Kütüphane yaptırmaya başlayarak 500 bin adet kitap aldıran, 25 bin öğrencinin yararlanacağı müzik enstromanları ve ana okullara 30 Piyano alan Balsak, 84 bin öğrencimizi sinema ile tanıştıracağız. Devlet Tiyatrosu ile yaptığımız anlaşma ile 20 bin çocuğumuzu Tiyatro ile buluşturacağız. Yine kentimizde büyük bir ihtiyaç olan Kütüphaneler konusunda çalışma yaptık. İlçemizde 1'i çocuk, 1'i yetişkin ve 1'i de oyuncak olmak üzere 3 Kütüphane yaptıracağız. Kitapları hazır olan ve yapımları bitmek üzere olan Kütüphanelerimiz bittiği zaman Türkiye genelinde bulunan Z Kütüphanelerin yüzde 10'u sadece ilçemizde olacaktır. Kaymakam olarak elimizdeki imkanları çocuklarımıza kullanmamız gerektiğine inanıyorum, buna yürekten inanıyorum. Onların mutlu edilmesi de beni yürekten mutlu ediyor dedi.

52 Z KÜTÜPHA YAPTIRIYOR, 500 BİN KİTAP ALDI

Eylül 2017 tarihinde Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine Kaymakam olarak atanan ve aynı zamanda Belediye Başkan vekilliği de yapan Kaymakam Ozan Balcı, ilçede özellikle eğitim alanında yaptığı çalışmalar ile dikkat çekiyor. Eğitim, Bilim, Kültür ve sanata büyük önem veren Balcı, Belediye bütçesinden yaklaşık 50 milyonluk eğitim yatırımı yaptı. Türkiye genelinde toplam 500 olan Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z) Kütüphaneler için kolları sıvayan Balcı, ilçede 52 okula Z Kütüphane yapılması için çalışma başlattı. Kütüphanelerde öğrencilerin yararlanması için 500 bin adet kitap getirten Kaymakam Balcı, bu kitapları bir okulun spor salonunda okullardaki Kütüphaneler için ayırdı. Ana okullar içinde 30 piyano alan ve bu okulları da her bakımdan elden geçirilmesini sağlayan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, eğitim yatırımlarını DHA muhabirine anlattı.

TÜRKİYE'NİN ÇEŞİTLİLİĞİ, CİNSİ VE SAYISI BAKIMINDAN EN ZENGİN KÜTÜPHENELERİ KAYAPINAR'DA

Kaymakam Balcı, zenginleştirilmiş Kütüphane dedikleri 52 tane Kütüphane kurduklarını, yaklaşık 500 bin tane kitap aldıklarını belirterek, Türkiye'de şuan da bildiğim kadarıyla 500 Z Kütüphanesi bitti. 500 tanesi de yapım aşamasında bitenler açısından baktığımız zaman Z kütüphanelerin yaklaşık yüzde 10'u Diyarbakır Kayapınar İlçesinde olacaktır. Kayapınar ilçesinde daha önce 3 Z Kütüphane vardı, ama biz şuan da bütün ana okullarımıza, bütün ilkokul ve ortaokullarımıza Z kütüphane kurduk. Ama Z kütüphaneyi kurmakla kalmadık, iç mimarların dizayn ettiği, Milli Eğitim Bakanlığının onayladığı çok güzel, estetik değeri olan Kütüphaneler kuruyoruz. Sadece Z kütüphane yapmıyoruz birde onların, içini kitaplarla donatıyoruz. Hatta şunu iddia etmek istiyorum, ben Kayapınar ilçesi olarak okul kitaplıkları açısından baktığımız zaman Türkiye'nin kitap çeşitliliği ve cinsi açısından, sayısı açısından en zengin ilçesi olduğunu iddia ediyorum dedi. Milleti sevdiğini, devletin gerçek sahibinin millet olduğuna inandığını söyleyen Kaymakam Ozan Balcı konuşmasını şöyle sürdürdü

ÜLKENİN GELECEĞİNİ, EĞİTİMDE, BİLİMDE, KÜLTÜRDE VE SANATTA GÖRÜYORUM

Ülkenin geleceğinin eğitimde, bilimde, Kültürde ve sanatta olduğuna inanıyorum. Eğitim bilgi olmadan bizim gelişen dünyayla, modernleşen dünyayla rekabet etmemiz ve çocuklarımızı onlara hazırlamamız mümkün değil. Bu yüzden eğitime çok destek veriyorum idareci olarak. Öğretmenleri çok önemserim, öğretmenleri bilginin taşıyıcısı, önemi ve anlamlı bir sınıf olarak görüyorum. Ben Ardahan'da doğup, büyüdüm, zor şartlarda okudum ama Türkiye'nin de en iyi üniversitelerinde okuma imkanım oldu. Ortadoğu Teknik Üniversitesinde okudum, Ankara Hukuk mezunuyum, Siyasal bilgiler fakültesinde yüksek lisans yaptım. Devletim beni İngiltere'de, Avrupa'da hem mastıra, hem doktoraya gönderdi. Şuna inanıyorum ben bizim Türkiye Cumhuriyetinin şöyle de güzel bir özelliği var. Çalışan herkesin önü açık, yani sen yeter ki çalış, azmet, gayret et ister Ardahan'da doğ, ister Diyarbakır'da doğ devlet bütün imkanlarını sana veriyor. Birde ben memleketin, milletin çocuğu olarak, memleketime de, milletime de borçlu olduğumu ifade ediyorum. Şuanda belki Türk toplumu içerisinde ayrıcalıklı eğitim almış bir mülki amirim ama bunu milletimize borçluyuz. Bunun bilincine de sahip olmamız gerek. Çalışkan olmamız lazım, değer üretmememiz lazım.

BÜTÜN ANA OKULLARIMIZA PİYANO ALDIK

Kaymakam Ozan Balcı, spor, müzik, resim ve güzel sanatların desteklenmesi gerektiğine inanan biri olduğunu, yaklaşık 25 bin öğrencinin yararlanacağı, müzik aletleri, enstrümanları, yardımcı materyaller ve resim malzemeleri aldıklarını da ifade ederek, Hatta şöyle güzel bir şey oldu, bütün ana okullarımıza piyano aldık, 30 adet piyano aldık. Niye Müzik, resim, spor olmadan insanların yeteri kadar gelişmesi mümkün değil, insanların bedensel, zihinsel ve ruhsal anlamda gelişmesi ve ilerlemesi gerekir diye düşünüyorum. Spor malzemesi anlamında geçtiğimiz günlerde 8 bin çocuğumuza 22 spor dalında öğretmenlerimizin de desteğiyle malzeme aldık. Müzik kemandan, armonikaya, yan flütten piyanoya destekledik, desteklemeye de devam ediyoruz. Bizim desteklememiz lazım resimde şövalyelerden, boyalarına kadar bir sürü destek verdik. Toplum ve devlet olarak ürettiğimiz değerleri, zenginlikleri toplumumuzun her ferdiyle paylaşmamız lazım. Bu bizim görevimiz, çocuklarımıza karşı bunlar bir lütuf değil. Bizim idarici olarak borcumuz, yani bizim daha çok yapmamız lazım diye konuştu.

Kayapınar Kaymakamı Balcı, 84 bin çocuğumuzu sinemayla buluşturacaklarını, 20 bin çocuğun da Diyarbakır Devlet Tiyatrosu ile yaptıkları anlaşma gereği hem tiyatroya gideceğini hem de origami, pandomin, drama, şapka yapımı gibi eğitimler alacağını söyledi. 10 bin çocuğu da Diyarbakır'ın kendi kültürünü, kendi tarihini tanıması için müzeye göndereceklerini söyleyen Kaymakam Ozan Balcı, Parasal anlamda yaklaşık 50 milyon değerinde yatırım yapıyoruz. Bin 500 çocuğumuza kodlama eğitimi veriyoruz. Niye İnsanlar 4'ncü büyük sanayi devrimine hazırlanıyor. Kullandıkları kavramlar bile çok farklı, yapay zeka, nano teknoloji, genom, uzay, nero teknoloji yani bir anlamda teknolojik devrim yaşanıyor. Saç kılından bin kat daha ince çelikten 200 kat daha güçlü grafer nano malzeme üretiyor insanlar yani bundan sonra toplumların yapıları, düşünce şekilleri her şey değişiyor. Bizim buna alışkın olmamız lazım, alışmamız lazım, ortalama 50 milyonluk yatırım yapıyoruz, insanımıza yapıyoruz dedi.

Balcı, Otistik ve ağır dereceli engelli çocuklara okul yaptıklarını, hafif derecedeki engelli çocuklara meslek eğitim merkezi yaparak annelerin yükünü hafifleteceklerini de belirterek, Engelli çocuklarımıza 2 ana okulu yapıyoruz. Ana okulu ve okul öncesi eğitime yürekten inanan bir Kaymakam olarak, 8 okul yapıyoruz 64 derslikli, üstün ve özel yetenekli çocuklarımızı desteklemek için bilim saat merkezi kuruyoruz. Bunlar çok anlamlı ve önemli yatırımlar. Bunun dışın da ise Diyarbakır'a biri çocuk, biri yetişkin ve biri oyuncak 3 Kütüphane yapıyoruz. Muhtemelen 1 ay içerisinde projesi bitecek, bu yıl içerisinde de gerçekleştirmeyi planlıyoruz diye konuştu.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Balcı, son olarak akıla, kültüre, bilime, sanata inanan biri olduğunu, bu tür hizmetleri vermenin sadece devletin diğer kurumlarının değil, yerel yönetimlerinde sorumluluğu olduğunu ifade ederek, Okullara 20 voleybol ve basketbol sahası yaptıklarını ve 10 tane halı saha yapacaklarını da söyledi.

Diyarbakır Geleceğimiz, Eğitim, Bilim ve Kültürdedir Diyen Kayyum\'dan 50 Milyonluk Eğitim Yatırımı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Geleceğimiz, Eğitim, Bilim ve Kültürdedir Diyen Kayyum'dan 50 Milyonluk Eğitim Yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement