Doç. Dr. Şeyhanlıoğlu: "Bunları Kandil Kışkırtıyor" - Son Dakika
Güncel

Doç. Dr. Şeyhanlıoğlu: "Bunları Kandil Kışkırtıyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Dicle Üniversitesi (DÜ) Öğretim Üyesi ve Siyasal Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu'nun konuşması Diyarbakır'daki izinsiz yürüyüşe akademisyenlerden tepki HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesine "yürüyüş" çağrısına akademisyenler tepki gösterdi Siyasal Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şeyhanlıoğlu: "Halk, HDP'nin şiddet stratejisini benimsemiyor, net olarak buna karşı duruyor.

03.03.2016 19:03

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Dicle Üniversitesi (DÜ) Öğretim Üyesi ve Siyasal Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu'nun konuşması Diyarbakır'daki izinsiz yürüyüşe akademisyenlerden tepki

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesine "yürüyüş" çağrısına akademisyenler tepki gösterdi

Siyasal Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şeyhanlıoğlu:

"Halk, HDP'nin şiddet stratejisini benimsemiyor, net olarak buna karşı duruyor. İnsanlar, HDP'ye, silaha destek vermiyor"

DİYARBAKIR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesine "yürüyüş" çağrısı karşılık bulmazken, akademisyenler çağrıya tepki gösterdi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Öğretim Üyesi ve Siyasal Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın, HDP'ye destek vermediğini söyledi.

Halkın çağrıya uymayarak devletten yana bir duruş sergilediğini ifade eden Şeyhanlıoğlu, "Halk, Efkan Ala'yı dinlemiş oldu. Selahattin Demirtaş'a ise kırmızı kart göstermiş oldu" dedi.

"Diyarbakır'da yüzde 70 oy alan bir partinin belediye personeli dahi yürüyüşe katılmış olsaydı, HDP amacına ulaşmış olurdu. Yürüyüşe katılanların toplamı 3 bin kişiyi geçmiyor, bunların bini de dışarıdan geldi" ifadelerini kullanan Şeyhanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Halk, HDP'nin şiddet stratejisini benimsemiyor, net olarak buna karşı duruyor. Seçim sonuçlarına baktığımız zaman da bu görülüyor. Oy oranı yüzde 13'ten, yüzde 10'a düştü. HDP burada ağır bir mağlubiyet aldı. Bir daha ki seçimde daha ağır bir mağlubiyet alacak diyebiliriz. Türkiyelilik vurgusu ve yumuşak bir dil kullanan Demirtaş, 7 Haziran öncesine dönmelidir, aksi takdirde daha kötü sonuçlar alacak."

"Bunları Kandil kışkırtıyor"

Sur'dan göç etmek zorunda kalanların dahi çağrıya destek vermediğini aktaran Şeyhanlıoğlu, şunları kaydetti:

"İnsanlar HDP'ye, silaha destek vermiyor. Halk huzur istiyor, devlete güven duyuyor. Halkın silahlı çetelerle kim olduğu belirsiz yüzü kapalı gençlerle ne işi olabilir? Bunları Kandil kışkırtıyor. Amaç, Suriye ve Irak'ta Türkiye'nin önünü tıkamaktır. Hedef, Türkiye'nin Ortadoğu'dan çekilmesi, içerideki sorunlarla boğuşmasıdır. Bunları sevk eden iradenin amacı huzuru kaçırmaktır. HDP, barış istiyorsa derhal Sur'da kendi yandaşlarına silahlarını güvenlik kuvvetlerine teslim etmelerini tavsiye etsin. İnsanlar devleti destekliyor. "

Doç. Dr. Şeyhanlıoğlu: "Bunları Kandil Kışkırtıyor"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doç. Dr. Şeyhanlıoğlu: 'Bunları Kandil Kışkırtıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement