Doğu Kara Gömüldü (6) - Son Dakika
Güncel

Doğu Kara Gömüldü (6)

Doğu Kara Gömüldü (6)

Çığ düşen Şemdinli'nin Aşağıkayalar Köyü'nde 3 kişiden haber alınamadığı belirtilirken, bu kişilerden birinin evine döndüğü, ancak 2 kişinin düşen çığın altında kalmdığı belirtildi.

09.01.2013 16:41

Doğu KARA GÖMÜLDÜ (6)

ŞEMDİNLİ'DE 2 KİŞİ ÇIĞ ALTINDA KALDI

Çığ düşen Şemdinli'nin Aşağıkayalar Köyü'nde 3 kişiden haber alınamadığı belirtilirken, bu kişilerden birinin evine döndüğü, ancak 2 kişinin düşen çığın altında kalmdığı belirtildi. Çığ altında kalanların adı belirlenemeyen bir çoban ile köylülerden İdris Kaya olduğu belirtildi. Çığ altında ayrıca çok sayıda küçükbaş havyvanın da kaldığı ifade edildi. Şamdinli Kaymakamı Cengiz Erdem, Aşağıkayalar Köyü'nde çığ tehlikesi altında bulunan bazı evlerin boşaltıldığını, ilçeye yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan çığ bölgesine arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini söyledi.

HİZAN'DA DA 2 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR

Bu arada, Bitlis'in Hizan ilçesi'ne 60 kilometre uzaklıkta bulunan Dökütaş köyünde 31 yaşındaki Eşref Ayna ve 23 yaşındaki Abdulrahim Ayna'dan 2 gündür haber alınamadığı belirtildi. Köyün 5 kilometre dışında bulunan ağıllardaki hayvanlara bakmak üzere dün evlerinden çıkan amca çocukları Eşref Ayna ve Abdulrahim Ayna'nın bir daha köye dönmedikleri belirtildi. Hizan Kaymakamlığı'na vekalet eden Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, kayıp kişilerinn bulunması için Karayolları ve Özel idare ekipleri tarafından bölgede arama faaliyetinin yapılabilmesi için yol açma çalışması başlatıldığını söyledi. Kaymakam Erkan, "Kayıp şahıslardan dünden beri haber alınamıyor. Bunların cep telefonlarından en son gece saatlerinde sinyal alındı. Kapalı yollar açılır açılmaz hazırda beklettiğimiz Jandarma Özel Harekat timleri, AFAD ekipleri ve çevre illerden ekiplerin katılımıyla arama kurtarma çalışması başlatılacak. Vatandaşlarımızın kaybolduğu bölge de çığ tehlikesi olan bir bölge. Bu yüzden elimizden geldiğince hızlı olmaya çalışıyoruz. İnşallah vatandaşlarımızı sağlam kurtarırız" dedi.

AD,FY(FE/İD) - Bitlis/ Tatvan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu Kara Gömüldü (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement