Duble Yol İçin Kazma Kürek - Son Dakika
Güncel

Duble Yol İçin Kazma Kürek

Duble Yol İçin Kazma Kürek

Ispartalılar, Antalya Dereboğazı yolunun duble yol yatırım programına alınması için ellerine kazma kürek alıp yolda eylem yaptı.

23.12.2012 16:21

Ispartalılar, Antalya Dereboğazı yolunun duble yol yatırım programına alınması için ellerine kazma kürek alıp yolda eylem yaptı.

Ulaştırma Bakanlığı'nın Isparta'yı Antalya'ya bağlayan Dereboğazı yolu yerine Ağlasun Çeltikçi hattına öncelik verip bu yolu 2013 duble yol yatırım programına alması Isparta'yı ayağa kaldırdı. 60 yıl önce bir grup Ispartalının ellerine kazma kürek alıp açtığı yolun bu kez duble yol olması için kazma küreklerle yeniden yola çıkıldı.

Kent Konseyi önderliğinde düzenlenen eyleme MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın katılırken, AK Parti'den katılan olmadı. Sav beldesi çıkışında çift yolun bittiği noktada toplanan Ispartalılar, 'Isparta için el ele', 'Dereboğazı duble yolumu istiyorum' yazılı pankartlar taşıdı, 'Isparta'ya aşığız yolumuzu açınız' diye slogan attı. Siyasi parti bayrakları yerine sadece Türk bayrağının olduğu eylemde konuşan Kent Konseyi Başkanı Mahmut Bülbül, şunları söyledi:

"Bugün çok önemli bir sorunumuz için toplanmış bulunuyoruz. Isparta'da birkaç vilayetin duble yol bağlantısı yok. Bunlardan biri de Isparta. Bu yol duble yol olursa bölgenin yararına olacaktır. Bunu elbette devletimiz yapacak. Bunun için bütçeye ödeneğin konması gerek. Elbette bunu hükümetimiz yapacak. Bu Isparta halkının masum ve haklı isteğidir. Daha önce imza kampanyası başlattık. Daha sonra çok sözler söylendi. Ama somut bir işaret göremedik. Gelecek yıl 2023'e kadar yolu var deniliyor. Hepimizin Isparta için bir şeyler yapma gayretinde olduğunu düşünüyorum. Biz Dereboğazı duble yolumuzu istiyoruz. Sayın Başbakan'ın

bu konuda verdiği sözü de var. İnşallah o söz yerine gelecektir. Kent Konseyi olarak Isparta'nın tüm sorunlarına sahip çıkacağız"

İKTİDAR VEKİLLERİ BURADA OLMALIYDI

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da, "Isparta'nın sorunlarını Meclis'e taşımak adına sizlerden güç alıyoruz" dedi. Ispartalının bu demokratik tepkiyle Isparta'nın sahipsiz olmadığını gösterdiğini anlatan Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada verilen mesajı Isparta'nın sorunlarının Isparta tarafından takip edildiğidir. Dereboğazı yolu Isparta için nesilden nesile aktarılması gereken bir öyküdür. Bu sadece yol hikayesi değil doğduğu topraklara sevdalı insanların tüm imkansızlıklara rağmen ortaya koyduğu bir başarı öyküsüdür ve neticelendirilmiştir. Devlet yoluna alınmış ve bu yol sevilmiştir. Sadece yolun kolaylığı değil, seyir açısından da önemli bir güzergahtır. Bu meselenin siyaset meselesi olmadığını iktidar vekillerinin anlaması lazım. Keşke burada iki değil dört milletvekili olsaydık ve dört vekilin tüm Isparta'nın sesi olarak bu tepkisini duyurabilseydik. Ancak arkadaşlarımız katılmadı."

Bu eylemi siyaset üstü bir kurumun yaptığını anlatan Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Bu çağrı siyasi bir çağrı değildir. Keşke onlar da gelseydi. İnşallah hükümet nezdinde Ulaştırma

Bakanlığı nezdinde eksikliklerini giderip bu yolun bir an önce duble yol yapılması için bir start verilir. Ispartalı vakit geçirmeksizin onlardan bunu bekliyor. Ispartalılar buraya Ağlasun'a duble yol yapılmasın diye toplanıyor değil. Yol medeniyettir. Oraya da yapılsın ama Ispartalı artık hakkını daha fazla çiğnetmek istemiyor"

DEREBOĞAZI ÖNCELİKLİDİR

CHP Milletvekili Haydar Öner ise, Dereboğazı yolunun duble yol olmamasının Isparta'yı darboğaza sokacağını belirterek, "Ispartalıların layık olduğu hizmetler zamanında gerçekleştirilmelidir. Devletin imkanları geniştir. Dereboğazı duble yolu da her bakımdan emsallerinden önceliklidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ellerine kazma kürek alan Ispartalılar, duble yol

için sembolik olarak ilk kazmayı vurdu. CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, eşi Saadet Şen Öner ve MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz da ellerinde kürekle yolu kazdı. Bu sırada trafik ekipleri, yolda güvenlik önlemi

aldı. Kazma kürek eylemi katılanların

olaysız dağılmasının ardından son buldu - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Duble Yol İçin Kazma Kürek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement