Dünya'da Şehit Edilen Müslümanlar İçin Dua Edildi - Son Dakika
Güncel

Dünya'da Şehit Edilen Müslümanlar İçin Dua Edildi

Dünya\'da Şehit Edilen Müslümanlar İçin Dua Edildi

Nazilli'de Dünya üzerinde şehit edilen Müslümanlar için dua eden grup, sessiz çığlık isminde 'duran adam' eylemi yaparak yaşananlara tepki gösterdi.

25.08.2013 12:45

Nazilli'de Dünya üzerinde şehit edilen Müslümanlar için dua eden grup, sessiz çığlık isminde 'duran adam' eylemi yaparak yaşananlara tepki gösterdi. Urumçi, Türkistan, Kerkük, Çeçenistan, Bosna, Myanmar, Arakan, Filistin ve Mısır'da şehit edilen Müslümanları anarak dua etti.

Nazilli'de bir grup liseli genç tarafından organize edilen 'Müslümanlara karşı yapılan zulme sessiz kalma' isimli etkinliğe sadece 35 kişinin katılması ise dikkat çekti. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta oluşturulan etkinlikle siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin davet edildiği etkinlikte katılımın az olması gençleri üzdü. Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Öztürk'ün de katıldığı 'Müslümanlara karşı yapılan zulme sessiz kalma' etkinliği Kur'an tilaveti ile başladı.

Yeni Sinan Camii İmamı Bilal Ekinci tarafından okunan tilavetin ardından dünya üzerinde şehit edilen ve zulme uğrayan Müslümanlar ile ülkemizdeki asker ve polis şehitler ile gaziler için dua edildi. Duaların ardından etkinliği düzenleyen lise öğrencileri adına basın açıklamasını ise Ferda Arık yaptı. Toplanma amaçlarının hiçbir taraf, kurum ve kuruluş olmadan din kardeşi olarak Müslümanlara destek amacıyla yapıldığını söyleyen Ferda Arık, "Burada ne kadar insan var bilmiyorum ama boşuna gelmedik buraya, hep birlikte duamızı boşuna etmedik. Allah (c.c) diyor ki; 'Eğer kulum, bana ellerini kaldırır da dua ederse, ben o elleri boş olarak geri çevirmekten haya ederim.' Biz bugün ellerimizi açtık hep birlikte dua ettik. Rabbimiz bütün dualarımızı kabul eder inşallah. Mısır'da, Suriye'de, Arakan'da, Kerkük'te ve Doğu Türkistan'da milyonlarca binlerce Müslüman kardeşimiz şehit oluyor. İslam uğruna, dinimiz uğruna sırf İslam'ı, Hz.Muhammed'in yolunu seçtikleri için öldürülüyor, katlediliyorlar. Bu zulme bu katliama son verme zamanı geldi ve geçiyor bile. Biz, bir insanın ölümünü bütün insanlığın ölümü gibi gören bir dine inanıyoruz. Bu katliama göz yummayacağız" dedi.

"ONLAR DA BİZİM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ"

"Kerkük Türklerine karşı canavarca işlenen bu toplu soykırım, katliam, düşünce, aklımızda en çok içli derin bir iz bırakmıştır" diyen Arık, "Allah korkusu bilmeyen cellat canavarlara karşı var güçleriyle Kerkük, Irak Müslüman Türkleri direnerek, özgürlüklerini anadillerini yüce tarihlerini savunarak bunun karşılığını bu korkunç katliam sonucu şehitlerin kanı dökülerek ödediler. Arakan'da Budist çeteler, çocukları katlediyor; evleri-camileri ateşe veriyor insanlar sokak ortasında yakılıyor, araçlara bağlanıp sürükleniyorlardı. Doğu Türkistan'da Müslüman kardeşlerimiz yaklaşık 60 yıldır türlü işkencelere maruz kalıyorlar ve akıl almaz bir baskı altındalar. 1965'ten sonraki katliamlarla birlikte, öldürülen Doğu Türkistanlı sayısı 35 milyon gibi inanılmaz bir rakam. Kırım'da Müslümanlar zorluklar altında varlıklarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Pakistan'da binlerce Müslüman kendi ülkesinde mülteci konumuna düştü. Yakın geçmişte Bosnalı Müslümanlar tüm dünyanın gözü önünde, Avrupa'nın ortasında, acımasızca soykırıma tabi tutuldular. Pek çok ülkede hapishaneler, düşüncelerinden ve inançlarından dolu tutuklanmış olan Müslümanlarla dolu. Bu acıların, bu katliamların, bu sıkıntıların, bu çilelerin hiçbiri yeni değil. Müslümanlar, neredeyse yüzyıldır baskı altında acımasızca eziliyor. Bu şehitlerimiz ! Müslümanlık için canlarından vazgeçerek Kerkük'ün, Arakan'ın, Pakistan'ın, Doğu Türkistan'ın, Mısır'ın, Suriye'nin mas mavi göğünde bir ay yıldız olarak parladılar. Bu fitnenin son bulması, akan kanın durmasını istiyoruz. Şu an elimizden gelen tek şey dua etmek. Ama bizler eminiz ki elimizden başka bir şey gelse onu da yaparız çünkü bizler kardeşiz. İnsan kardeşine zarar geldiğinde canından can kopar değil mi? Onlarda bizim Müslüman kardeşlerimiz. Onlar için hep beraber el ele yürek yüreğe olalım. Ellerimizi semaya onlar için açalım. Zulme son Müslüman katliamına son istiyoruz. Fatihin torunlarından, Halid bin Velid'in torunlarına, Mısır'da Hasan el-Bennan'ın evlatlarına Arakan'da Muhammed Yunus'un torunlarına, Rabia hatunun evlatlarına, Bosna Hersek'te Mustafa Çeriç'in torunlarına, Nazilli'den tüm Müslümanlığa bin selam olsun" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, 5 dakikalık sessiz çığlık isminde 'duran adam' eylemi yaptı. Eylemin ardından toplanan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dünya'da Şehit Edilen Müslümanlar İçin Dua Edildi - Son Dakika


Advertisement