Düzce'de Taksicilerin '10 Bin Lira' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Düzce'de Taksicilerin '10 Bin Lira' Eylemi

Düzce\'de Taksicilerin \'10 Bin Lira\' Eylemi

Düzce'de, belediyeden 10 yıl süreli (T) plaka taksi çalışma hakkı alabilmek için 10 bin lira ödemeleri istenen taksiciler duruma tepki gösterdi.

26.02.2016 16:40

Düzce'de, belediyeden 10 yıl süreli (T) plaka taksi çalışma hakkı alabilmek için 10 bin lira ödemeleri istenen taksiciler duruma tepki gösterdi.

Düzce Belediyesi'nden, kentteki taksici esnafına gönderdiği yazıda, yapılan incelemelerde bugüne kadar hiçbir taksi işletmesinin çalışma ruhsatının olmadığı, taksi yazıhanelerinde çalışmak için izin de alınmadığının tespit edildiği belirtildi. Şehrin gelişmesiyle birlikte belediye sorumluluğundaki (T) plaka sayısının 287'den 350'ye çıkarıldığı hatırlatılan yazıda, şöyle denildi:

"Belediyemiz yönetmeliği gereği toplam 350 taksinin yazıhanelerin bünyesinde yer alması dikkate alınarak '10 yıl süreli (T) plaka ticari taksi çalışma hakkı' dağıtım şartnamesi hazırlanmış, öncelikli hakkın mevcut çalışan araçlara verilmesi, akabinde yapılacak ihaleler ile yazıhane bünyesinde olmayan taksi kalmaması planlanmıştır. Bu nedenle 10 bin lira bedel karşılığında 10 yıl süreli (T) plaka ticari taksi çalışma hakkı almak üzere 18 Mart tarihine kadar Düzce Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü'ne başvurmanız gerekmektedir."

'ZATEN MÜŞTERİ YOK'

10 bin lira bedeli ücreti duyan taksiciler duruma tepki gösterdi. Beyköy Yolu üzerinde toplanan taksiciler, bu parayı ödemeyeceklerini söyledi. Taksiciler adına konuşan İsmet Yıldız, "Düzce'nin nüfusu az. Zaten otobüsler, minibüsler var. Marketlerin bile kendilerine ait servisleri var. İnsanlar taksiyi terminale gitmek gibi çok acil işlerde kullanıyorlar. Bunun dışında para kazanamıyoruz. İstenen 10 bin lira bizi zorlar. Buna bir düzenleme getirilmesini istiyoruz" dedi.

Taksiciler açıklamanın ardından olaysız dağıldı. - Zce

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düzce'de Taksicilerin '10 Bin Lira' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement