Edirne'den kısa kısa - Son Dakika
Güncel

Edirne'den kısa kısa

Edirne\'den kısa kısa

Edirne'de, "Gelişen Anne Baba Okulu" kayıtları başladı.

02.09.2019 16:01  Güncelleme: 16:10

Edirne'de, "Gelişen Anne Baba Okulu" kayıtları başladı.

Edirne Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında Hekim Şifahi Sağlıklı Hayat Merkezi eğitim salonunda ailelere yönelik 12 hafta boyunca eğitim verilecek.

Ebeveyn ilişkilerini güçlendirmek ve bilinçli çocuk yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen projedeki eğitimlerde, çocuğu olan anne ve babalar için 0-3 yaş, 3-6 yaş, 7-11 yaş ve 12-18 yaş olmak üzere 4 farklı eğitim modülü bulunuyor.

Haftada 1 gün olarak planlanan ve toplam 3 saat sürecek olan eğitime katılım ücretsiz olacak.

Proje için kayıtlar 16 Eylül Pazartesi sona erecek.

7. Koca Yusuf Yağlı Güreşleri

Bulgaristan'da düzenlenen 7. Koca Yusuf Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan, Edirne Belediyesi güreşçisi Serkan Üğdüller oldu.

Edirne Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bulgaristan'ın Hitrino ilçesine bağlı Karalar köyünde düzenlenen güreşlere Türkiye, Bulgaristan ve Makedonya'dan 7 kategoride 101 pehlivan katıldı.

Edirne Belediyesinin destekleriyle gerçekleşen güreşlerde belediye adına güreşçiler başarılı sonuçlar elde etti.

Başpehlivanlık güreşinde, rakibi Hüseyin Bayram'ı mağlup eden Edirne Belediyesi güreşçisi Serkan Üğdüller altın kemerin sahibi oldu.

2020 yılında yapılacak 8. Koca Yusuf Yağlı Güreşleri Ağalığı'na ise yeniden Behzat Yahya seçildi.

Güreşlerde Edirne Belediyesini Kırkpınar Organizasyon sorumlusu İbrahim Doğan ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Selim Bilginkaya temsil etti.

"Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi"

Trakya Kalkınma Ajansı 2019 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde uygulanan "Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi" programının açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Edirne Valiliği desteğiyle Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğinde meslek dersi öğretmenlerine yönelik düzenlenen projede eğitimler başladı.

Müdürlüğün Tunca Toplantı Salonu'nda 60 öğretmenin katılımıyla gerçekleşen ilk toplantıda Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemal Soytürk, proje hakkında bilgi verdi.

İl Genel Meclisi eylül ayı toplantısı gerçekleşti

Edirne İl Genel Meclisi eylül ayı toplantısı gerçekleşti.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığındaki toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Şenol Kılıç, sosyal denge sözleşmesi ile ilgili rapor hazırladıklarını belirterek, "İl Özel İdaresi Kanunu dikkate alınarak toplu iş sözleşmesi kapsamında en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 100'ünü geçmemek üzere kadro ve unvanlara göre valilikçe belirlenecek oranlarda 657 Devlet Memurları kanununa tabii çalışan personele 'Aylıklı Sosyal Denge' sözleşmesi ve ödemesi yapılması için Edirne Valisi'ne yetki verilmesine komisyonumuzca karar verilmiştir." diye konuştu.

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Suiçmez de gündem dışı söz alarak, köylerdeki meraların daha verimli kullanılması gerektiğini, bu konuda adımlar attıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Edirne'den kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement