Ekmen İngiltere Parlamentosunda Süreci Anlattı - Son Dakika
Güncel

Ekmen İngiltere Parlamentosunda Süreci Anlattı

Ekmen İngiltere Parlamentosunda Süreci Anlattı

İngiltere Parlamentosu "Demokratikleşme Paketi ve Kürt sorununun çözümüne barışçıl bir çözüm" başlıklı toplantıyla açılımı masaya yatırdı.

11.10.2013 09:34  Güncelleme: 11:50

Ev sahipliğini İşçi Partili Edmonton milletvekili Andy Love'un yaptığı çalışmaya, 23.Dönem Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen katıldı. Toplantıda demokratikleşme paketinin Kürt sorununa etkileri ele alındı. Toplantıda konuşan Ekmen "Osmanlıdaki dini, etnik, sosyal renkleri ve çoğulcu yapısı artık bir tehdit olarak görülüyordu. Bu paket, bir yandan birey hak ve özgürlükleri genişletirken diğer yandan sivil ve askeri bürokrasinin alanı daraltılarak sivil siyasetin etkinliğini arttırdı" dedi.

AK Parti'nin çalışmalarına değinen Ekmen "AK Parti döneminde olağanüstü hal uygulamasının kaldırılması, tutuklu ve hükümlülerin hukukuna dair iyileştirmelerin yapılması, 90'lı yıllardaki terörle mücadele döneminde vatandaşın maruz kaldığı zararların ödenmesi, Kürtçeye dair çocuğa isim koyma hakkından üniversitelerde Kürt Dili Eğitimi bölümleri açılmasına kadar yapılan bir dizi hukuki, ekonomik, sosyal iyileştirme ve daha birçok adım atıldı. Bölgeye ekonomik yatırımların teşviki için özel destek programları uygulandı. AK Parti sadece demokratik hak ve özgürlüklerde değil, yaşam kalitesinin artmasına yönelik de ciddi iyileştirmeler yaptı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ekmen İngiltere Parlamentosunda Süreci Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement