Erciş'in En Büyük Camisi İbadete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Erciş'in En Büyük Camisi İbadete Açıldı

Erciş\'in En Büyük Camisi İbadete Açıldı

Van’ın Erciş ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan yeni cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

16.10.2015 16:47

Van'ın Erciş ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan yeni cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Atatürk Caddesi üzerinde yapılan cami açılışına, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Van İl Müftüsü Nimettullah Arvas, Ak Parti Van milletvekili Adayları Vahdettin İnce, Fatih Çiftci, Erciş Müftüsü Ziya Albayrak, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kuran'ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını Van İl Müftüsü Nimettullah Arvas yaptı. Arvas 23 Ekim 2011'de yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremden sonra Van genelinde 27, Erciş ilçesinde ise 6 caminin devlet tarafından yaptırıldığını söyledi. Camiler Haftası münasebetliye yeni caminin açılışını bu haftaya denk getirdiklerini de ifade eden Arvas, vatandaşların yeni Hicri Yılbaşı'nı da tebrik etti.

Eski Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Van Milletvekili Adayı Beşir Atalay ise dini hayatın, insanlar için en önemli birleştirici unsur olduğunu belirterek, "Bizi birleştiren en fazla dinimizdir. Fitneye, bölücülüğe, her türlü ırkçılığa karşı bizi bir tutan, birlikte tutan bağımız inancımız ve dinimizdir" dedi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 10 milyon liraya yaptırılan 2 bin 500 kişilik caminin ibadete açıldığını da anlatan Atalay, çok hayırlı bir vesileyle Erciş'te bir araya geldiklerini ifade etti. Deprem günlerinin ardından bölgeye yatırımlarının devam ettiğini de anımsatan Atalay, şöyle konuştu: "Deprem günlerini hep birlikte yaşadık. Allah bir daha o acıları göstermesin. İlk akşam Başbakanımızla birlikte geldiğimizde hala sarsıntılar devam ediyordu. O günden başlayarak bölgede sizlerin arasında depremin yaralarını sarmak için çalıştık ve şimdi gelirken gördüm iki yeni mahalle kurulmuş. Hamdolsun hem Erciş'te hem Van'da ve köylerde yeni bir hayat başladı. Van ve Erciş arası köylerde de çok hasar olmuş bazı köyler baştan sona yıkılmıştı. Orada evler yapıldı, çok güzel oldu. Ayrıca, bugün hizmete açtığımız yeni caminin ismi ise vatandaşların isteği doğrultusunda eski caminin ismi olan Kara Yusuf Paşa Camisi olarak düşünülmekte. Umarım Diyanet İşleri Başkanlığımız da Ercişlilerin bu isteğini yerine getirir diye düşünüyorum. Erciş halkı dini hayata büyük önem vermektedir. Onun için Camiler Haftası'nda bu caminin açılışını çok anlamlı ve değerli buluyorum. Emeği geçenlere ve katkı sunanlara teşekkür ederim" diye konuştu.

Van Valisi İbrahim Taşyapan ise konuşmasında yapımı tamamlanarak hizmete açılacak caminin ilçe halkına hayırlı olması temennisinde bulunarak,"Kara Yusuf Paşa Camisi depremde çok büyük hasar gördü. ve bunun üzerine devletimiz TOKİ tarafından bu eserin yapılmasına karar verdi. 4 yıl sonra Camiler Haftası'nda güzel bir Cuma gününde bize bu hizmetin açılmasını vesile olduk. Bu eserle birlikte aynı anda belediye hizmet binası da bitirildi. En kısa sürede Ercişlilerin hizmetine sunulacaktır. Allah bir daha acılı günler göstermesin. Yapımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Allah kardeşliğimizi daim etsin. Yeni Hicri yılınızı da tebrik ediyorum. Bu güzel caminin kıyamete kadar ayakta kalmasını diliyorum. Bu vesileyle Erciş'te, Van'da deprem nedeniyle şehit olan bütün şehitlerimize Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Cumanız mübarek, caminiz hayırlı olsun" dedi.

Konuşmanın ardından, caminin açılışı protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ile davetliler cuma namazını yeni caminde birlikte kıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erciş'in En Büyük Camisi İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement