"Ergenekon" Davası - Son Dakika
Güncel

"Ergenekon" Davası

"Ergenekon" Davası

"Ergenekon" davasına bakan İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, davayla birleşen yeni bir dosyanın iddianamesinin okunacağı kararına avukatların tepsi göstermesi ve izleyicilerin de alkışlaması üzerine, duruşmaya...

13.12.2012 11:32

"Ergenekon" davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, davayla birleşen yeni bir dosyanın iddianamesinin okunacağı kararına avukatların tepsi göstermesi ve izleyicilerin de alkışlaması üzerine, duruşmaya izleyicisiz devam edilmek üzere ara verdi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu 275 sanıklı "Ergenekon" davasının 270. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın da aralarında bulunduğu 52 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmaya emekli tuğgeneraller Veli Küçük ve Levent Ersöz ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 14 tutuklu sanık katılmadı.

Duruşmada, tutuksuz yargılanan Kemal Alemdaroğlu ve emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da aralarında bulunduğu 29 tutuksuz sanık ile bu davadan tutuksuz yargılanan "Odatv" davasından tutuklu Yalçın Küçük ile başka suçtan tutuklu Sami Hoştan da hazır bulundu.

Dosyaya gelen evrakları okuyan Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, sanıklar Aykut Metin Şükre, Kenan Özay, Selçuk Özkan ve Erkan Ayyıldız hakkında

"silahlı terör örgütüne silah sağlamak" suçundan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın bu davayla birleştirildiğini söyledi.Özese, duruşmada öncelikle birleşen bu iddianamenin okunacağını kaydetti.

Özese'nin bu sözleri üzerine sanık avukatları söz istedi.

Başkan Özese, avukatlara söz vermeyince aralarında tartışma çıktı. Başkan Özese, "Duruşmanın disiplinine avukatlar dahil herkes uymak zorunda" diyerek, avukatları sürekli oturmaları konusunda uyardı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, "Duruşmanın bir disiplini var. İddianame okunmak zorunda" dedi.

Avukatların tepkilerini artırmaları üzerine salondaki izleyiciler de alkışlayarak onlara destek verdi.

Bunun ardından Özese, duruşmaya izleyicisiz devam edilmek üzere ara verdi.

Muhabir: Hanife Sevinç - Murat Kaya - Enes Can

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement