Eş Başkanlardan Ailelere Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Eş Başkanlardan Ailelere Ziyaret

Eş Başkanlardan Ailelere Ziyaret

Dağa giden çocuklarının geri gelmesinin için oturma eylemi yapan aileleri Kayapınar Belediye Eş Başkanları ziyaret etti.

25.06.2014 21:36

Diyarbakır Valiliği karşısındaki Anıt Park'ta Kürt sorunun çözümünde adım atılması ve dağa giden çocuklarının geri gelmesinin için oturma eylemi yapan ailelerin eylemi devam ediyor.

Kayapınar Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Aydın ve Fatma Arşimet eylemdeki aileleri ziyaret ailelere karanfil dağıttılar. Ailelerle birlikte oturan eş başkanlar ailelerin onurlu bir yaşam için başlattıkları eylemin insan yaşamını önem veren tüm kesimlerin desteklemesi gerektiğini belirtiler.

Dağa gidişlerin devletin baskıcı ve inkârcı politikaları nedeniyle olduğunu belirten Eş Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın," AKP ve devletin bazı organları desteğiyle çocukları dağda olan bazı aileleri örgütleyerek Diyarbakır'da eylem başlattılar. Eylem Kürt hareketine ve mücadelesine karşı kullanıldı. Kürt halkı artık eskisi gibi oynana oyunları farkında olacak politik bir halk olmuş durumda. Çocukları Kürt mücadelesinde olan annelerimiz bu gün Diyarbakır Valiliği karşısında kalıcı barış ve onurlu bir yaşam için oturma eylemi başlattılar. Annelerimiz kalıcı ve onurlu bir barış sağlanması için gerçek bir hak mücadelesi veriyorlar. Çocuklarımızı dağa gitmesinin nedeni bu güne kadarki devletin baskıcı ve inkârcı politikalarının nedenidir. Bu anlamıyla dağdan onurlu bir inişin sağlanması AKP hükümetinin atacağı olumlu adımlara bağlıdır. Bu olmadığı ve inkârcı politikalar sürdükçe sorunun çözümü olmayacaktır"şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eş Başkanlardan Ailelere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement