Eskişehir'de 'Suruç' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de 'Suruç' Eylemi

Eskişehir\'de \'Suruç\' Eylemi

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama sonrası hayatını kaybeden ve yaralananlar için Eskişehir’de protesto eylemi yapıldı.

20.07.2015 22:04

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama sonrası hayatını kaybeden ve yaralananlar için Eskişehir'de protesto eylemi yapıldı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden Suriye'nin Kobani bölgesine çeşitli yardımlar yapmak için Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine giden Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu üyelerinin yaptıkları basın açıklaması sırasında patlama meydana geldi. Yaşanan patlama sonucu hayatını kaybeden ve yaralananlar için Eskişehir'de eylem gerçekleştirildi. Eskişehir Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu üyeleri ve desteğe gelen birçok örgüt Hamamyolu Caddesi Saatli Park'ta toplandı. Grup burada tuttukları afiş ve dövizlerle çeşitli sloganlar attı ve hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Suruç'ta yaşanan patlama ile ilgili açıklamada bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir İl Eş Başkanı Ahmet Uluçelebi, bugün Kobani'de verilen mücadelenin sadece Kürt halkının mücadelesi olmadığını, Ortadoğu'da özgürlük ve adalet isteyen tüm halkların mücadelesi olduğunu söyledi. Uluçelebi, "Buradan giden Türk kökenli sosyalist devrimci güçler de Kürt özgürlüğünün Kobani ve Rojava'daki bu özgürlüğün taçlanmasını istiyorlar. Bu bir katliam, devlet suçluları bir an önce ortaya çıkarmalıdır. Türkiye'nin yaşadığı son yılların en büyük katliamıdır" dedi.

HDP Eskişehir İl Eş Başkanı Ahmet Uluçelebi, Kobani'ye yardım için Eskişehir'den de insanların gittiğini belirterek şöyle devam etti:

"Eskişehir'den bizim bildiğimiz kadarıyla 10 civarında genç gitmiş durumda. Biri HDP Milletvekili adaylarımızdan Ceren Gökçe Tekin, bir tanesi Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eskişehir Temsilcisi Dar, onun dışında Berkay isimli genç var. Öldürülen Anarşist gruptan arkadaşımız var. Alper Sapan isimli genç hayatını kaybetmiş. Yine Anarşist gruptan bir arkadaşımızın hayati tehlikesi devam ediyor, büyük yanıkları var inşallah kötü haber almayız. Şu anda hepimiz çok üzgünüz ama öfke doluyuz bu ülke için demokrasi istiyoruz, adalet istiyoruz, suçluların bulunmasını istiyoruz. Bu en sıradan demokratik bir hak, bir talep bu karşılanmalı ve halk bu katliama sessiz kalmamalı, kalırlarsa suçlu olurlar çünkü. Biz suçlularımızla yüzleşmek istiyoruz, Türkiye halkı da yüzleşmelidir. Bu bir suçtur, terör eylemidir, cinayettir Türkiye halkı şehitlerine sahip çıkmalıdır. 30 tane şehit verdik bugün ona sahip çıkmalı."

Yapılan açıklamanın ardından grup, Hamamyolu istikametini takip ederek Doktorlar Caddesi üzerinden, Üniversite Caddesi'nde bulunan bir alışveriş merkezi önüne gelerek durdu. Burada da slogan atan topluluk bir süre yapılan konuşmaların ardından olaysız şekilde dağıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 'Suruç' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement