Fatih Belediyesi’nin sokak iftarı Kadırga Parkı’nda yapıldı - Son Dakika
Güncel

Fatih Belediyesi’nin sokak iftarı Kadırga Parkı’nda yapıldı

Fatih Belediyesi’nin sokak iftarı Kadırga Parkı’nda yapıldı

Fatih Belediyesi'nin Türkiye'de Bir İlk Olarak Başlattığı Ve Geleneksel Hale Gelen Sokak İftarları Vatandaşların Yanı Sıra Bu Sene Bakanlardan Ve Milletvekillerinden De Büyük İlgi Görüyor.

26.08.2010 17:45  Güncelleme: 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Büyük Saray Meydanı'ndaki sokak iftarına katılmasının ardından Devlet eski Bakanı Nazım Ekren'de Kadırga Parkı'nda düzenlenen sokak iftarına katıldı.

Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul milletvekili Burhan Kuzu ile yine İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı da diğer semtlerdeki sokak iftarlarına katıldı.

Kadırga Parkı'na gelen Devlet eski Bakanı Nazım Ekren, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte masaları gezerek vatandaşların hal hatırlarını sordu. Ezan ile birlikte iftarlarını açan Nazım Ekren ve Başkan Mustafa Demir, hocanın okuduğu duayı dinlediler.

Yemeğin ardından konuşan Başkan Mustafa Demir, sokak iftarlarının 2005 senesinde ilk olarak kendileri tarafından yayalaştırma çalışması yapılan Yedikule Genç Ağa Caddesi'nde başlatıldığını, şu anda tüm Türkiye'de yayıldığını ve bundan da büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Ramazan ayında Anadolu'daki kendi çocukluklarında yaşadıkları adetlerden bahseden Demir, "Annelerimiz pişirdiği yemeklerden az da olsa mutlaka komşulara gönderirdi.

Aynı şekilde komşularımız da bize. Bir de bakardık sofralarımız çeşit çeşit yemekle donanırdı. Büyük şehirlerde bu adetler azaldı ve yok oldu. Biz de komşuluk ilişkilerinin gelişmesi ve çocuklarımızın gelecekte anlatacakları ramazan anıları arasında yer alacağına inandığımız sokak iftarlarını başlattık ve devam ettiriyoruz." dedi. Her gün ilçenin farklı bir semtinde sokak iftarları verdiklerini belirten Başkan Demir, bu iftar sofralarına katılan vatandaşlara da çok teşekkür etti.

Devlet eski Bakanı Nazım Ekren, Fatih Belediyesi'nin sokak iftarını başlatmasını takdirle karşıladığını belirterek, "Ramazanı Şerif bizim dini vecibemizin çok ötesinde halkımızla sosyal ve kültürel alanda bir araya geldiğimiz duygu ve düşüncelerimizi paylaştığımız kırgınlıkları ortadan kaldırdığımız iyi hasletlerimizi çok yüksek seviyeye çıkarttığımız mübarek bir ayımız.

Bu ramazan sofrasında sizlerle, sizlerin seçtiği belediye başkanı ile birlikteyiz. Bu sofrayı düzenleyenlere öncelikle teşekkür ediyor, buraya icabet eden sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

12 Eylül'de gerçekleştirilecek referanduma değinen Devlet eski Bakanı Nazım Ekren, anayasa değişikliği ile ilgili önemli noktalara vurguda bulundu.

Anayasanın sosyal ve kültürel bakımdan ne gibi avantajlar sağlayacağını anlatan Ekren, çocuklara, yaşlılara, gençlere, özürlülere, gazilere, pozitif bir ayrımcılık yaparak onlara daha farklı imkan sağlamanın ve kaynakları arttırmanın önünün açılacağını söyledi. Erken, bilgi edinme hakkı dediğimiz devletten talep ettiğiniz her türlü veri ve bilginin kolaylıkla temin edilebileceği bir sistem de kurulmuş olacağını söyledi. Sokak iftarının ardında Nazım Ekren ve Başkan Demir, birlikte Sofular semtine geçerek Hatay Kültür, Eğitim, Tanıtım ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği iftar yemeğine geçtiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fatih Belediyesi’nin sokak iftarı Kadırga Parkı’nda yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement