Fırtınalı Yılların Genel Sekreter Yardımcısına Veda - Son Dakika
Güncel

Fırtınalı Yılların Genel Sekreter Yardımcısına Veda

Fırtınalı Yılların Genel Sekreter Yardımcısına Veda

1970'li yılların ikinci yarısında Türkiye'nin içinden geçtiği zorlu dönemde MHP'de Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan, Ötüken Yayınevi kurucularından, Türk Ocakları eski Genel Başkanı Nevzat Kösoğlu vefat etti.-GAZETECİ, KÜLTÜR...

10.10.2013 15:34

1970'li yılların ikinci yarısında Türkiye'nin içinden geçtiği zorlu dönemde MHP'de Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan, Ötüken Yayınevi kurucularından, Türk Ocakları eski Genel Başkanı Nevzat Kösoğlu vefat etti.

-GAZETECİ, KÜLTÜR ADAMI, SİYASETÇİ-

Yakın tarihin fırtınalı yıllarında ağır sorumluluklar alarak 1974'te üstlendği parti genel sekreter yardımcılığına milletvekilliğini de ekleyen Nevzat Kösoğlu, siyaset kadar kültür alanındaki çalışmalarıyla da tanındı. 1940 yılında Erzurum İspir'de doğan Kösoğlu, İstanbul'daki gazetecilik ve hukuk öğreniminden sonra Ankara'da "Babıali'de Sabah" gazetesinde çalıştı. Avukatlık mesleğini sürdürürken Ülkücü-Milliyetçi kanadın önemli yayınlarından "Söğüt Dergisi"ni çıkaran ve ünlü "Ötüken" yayınevinin kurucularından olan Kösoğlu, 1974'te MHP Genel Sekreter Yardımcısı oldu. Nevzat Kösoğlu, 1977'de aynı partiden Erzurum milletvekili olarak seçildi. 12 Eylül 1980'den sonra ise bir buçuk yıl hapis yattı.

12 Eylül'den sonra fiili siyaseti bırakan Kösoğlu, yayıncılık ve kültür faaliyetlerine devam etti. Kösoğlu, 14 cilt tutan "BüyükTürk Klasikleri"ni yayınlarken, Türkiye dışında, yükselmekte olan Türk edebiyatının okurla buluşmasını sağlayan isimlerden biri oldu. Kösoğlu'na bu konudaki yayıncılık faaliyetlerine Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek verdi.

Kanser tedavisi gören Kösoğlu için yarın TBMM'de tören düzenlenecek. Nevzat Kösoğlu, Kocatepe Camii'nde kılınacak Cuma namazı ardından Gölbaşı mezarlığında toprağa verilecek.

-GÜL: ÜLKEYE ÖNEMLİ HİZMETLERDE BULUNDU-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kösoğlu'nun vefatı sonrasında yayımladığı mesajda, "Eski milletvekillerinden Nevzat Kösoğlu'nun vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisini yakından tanıdığım Nevzat Kösoğlu, değerli bir yazar, fikir ve siyaset adamı olarak ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuş; genç nesillerin yetişmesine, usta kalemiyle edebiyat ve fikir dünyamızın zenginleşmesine katkılar sağlamıştır. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, dostlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Fırtınalı Yılların Genel Sekreter Yardımcısına Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement