Fuhşun Şifresi Teknik Takiple Çözüldü - Son Dakika
Güncel

Fuhşun Şifresi Teknik Takiple Çözüldü

Fuhşun Şifresi Teknik Takiple Çözüldü

Mersin ve Antalya'da küçük yaştaki kız çocuğunu, para karşılığı pazarladıkları iddia edilen 12 sanıkla ilgili soruşturma tamamlandı.

20.02.2013 11:04  Güncelleme: 11:18

Adana, Mersin ve Antalya'da yabancı uyruklu kadınlar ile küçük yaştaki kız çocuğunu erkeklere para karşılığı pazarladıkları iddia edilen 4'ü tutuklu, 12 sanıkla ilgili soruşturma tamamlandı. Haklarında 10 ile 114 yıl arasında hapis cezası istenen suç örgütü üyelerinin kendi aralarında yaptığı telefon görüşmelerinde, şifreli kelimeler kullandığı anlaşıldı.

Adana'da polis, kentte zorla fuhuş yaptırıldığı yönde aldığı ihbar sonucu teknik ve fiziki takip başlattı. Suç örgütünün Adana'nın yanı sıra Kozan, Antalya, Mersin ve Tarsus'ta faaliyet gösterdiğini belirleyen polis ekipleri, 5 Aralık 2012'de, 7 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 3'ü kadın 12 kişiyi gözaltına alan polis, 2'si yabancı uyruklu 9 kadını da kurtardı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mustafa Karaaslan, Can Durmuş, Mehmet Yücedağ, Seyhan Uykucuoğlu tutuklanırken, Fatma Benli, Minever Dökgöz, Gülselina Aydın, Ömer Eroğlan, Hamit Karaaslan, Onur Kurt, Abdurrahman Kılgın ile Orhan Güngör tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'PASTAYI KESİN, YİYİN'

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 82 sayfalık iddianamede, örgütün kendi arasında yaptığı telefon görüşmesinde, şifreli kelimeler kullandığı yer aldı. İddianamede, cinsel ilişkiye 'pasta' diyen örgüt lideri 34 yaşındaki Mustafa Karaaslan'ın kadınlar ile müşterileri arasında aracılık yaptığı ileri sürülen örgüt üyesi 26 yaşındaki Orhan Güngör'e telefonda, "Ya nerdesin, 10 kişi gelmiş, orada bekliyor, Orhan 10 kişi. Kurban olayım 10 kişi bekliyor hadi. Çay muhabbeti etmeyin, hemen pastayı kesin, yiyin gitsin" diye talimat verirken, sonrasında yaptığı görüşmede ise "Yediler mi pastalarını, kaç kişi yedi pastamızı?" diye sorduğu belirtildi.

'AVUKATTAN PARA ALMADIM'

Operasyonda örgütün elinden kurtarılıp yurda yerleştirilen 17 yaşındaki A.I. da ifadesinde örgüt liderinin yönlendirmesi sonucu müşterilerin evlerinde ve işyerlerinde ilişkiye girdiğini anlattı. A.I. dinlemeye takılan konuşmalarla ilgili de "Mustafa Karaaslan ile aramızda geçen telefon görüşmesindeki 'Tek yemeklik evden çıktım' şeklindeki konuşma cinsel ilişkiye girdiğimi anlatmak için, 'Uzatmaya bak' sözü ise müşteri ile saatlik kal anlamındadır. 'Tek yemek' müşteri ile bir defa cinsel ilişkiye girmek, 'Büyük iş' saatlik kalmak, 'Küçük iş' tek sefer girilen ilişki anlamında kullanıyorduk. Ayrıca, görüşmelerde adı geçen avukat ile Mersin'de bir gece birlikte oldum. Gerekli durumlarda duruşmalarıma ücret almadan gireceğini söyledi. Ben de ilişki karşılığında para almadım. Kimse hakkında davacı ve şikayetçi değilim" dedi.

Örgütün dinlemeye takılan diğer şifreli kelimeleri ise şöyle: Yemek, uzun, kısa, iş mi işliyorsun, satış yapabildin mi, küçük pasta, büyük pasta, emanet, kuzu, koyun, eleman, yumurta, hipo, mal, büyük iş, küçük iş.

SANIKLARDAN 4'Ü TUTUKLU

Haklarında, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma, insan ticareti yapma, bir kimseyi fuhşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık ettirmek, çocukları fuhşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık ettirmek, 18 yaşını doldurmamış kişilere karşı insan ticareti, tehdit' suçlarından 10 ile 114 yıl arasında hapis cezası istenen 3'ü kadın, 12 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fuhşun Şifresi Teknik Takiple Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement