Gaziantep Milletvekili Koçer'den GAİB'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Milletvekili Koçer'den GAİB'e Ziyaret

Gaziantep Milletvekili Koçer\'den GAİB\'e Ziyaret

"Gaziantep'in ekonomisi ve ekonomik verileriyle her an ilgileniyor ve sorunlara çözüm üretiyorum"

18.09.2012 10:10

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer GAİB'te incelemelerde bulunarak GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahaddin Kaplan'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. GAİB'in ihracatta sağladığı başarıların Türkiye için büyük önem taşıdığını ifade eden Koçer "Gaziantep'in ekonomisiyle ve ekonomik verileriyle anlık ilgileniyor, gelişmeleri yakından takip ediyorum. Irak'la ilgili herhangi bir sorun bulunmamaktadır" dedi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'ni ziyaret eden Ak Parti Gaziantep milletvekili Nejat Koçer GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Halı İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Salahaddin Kaplan ve GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer'den bilgiler alarak çalışmalarından dolayı kutladı. Suriye olaylarının Türkiye'nin ihracatını ciddi derecede etkilemediğini ifade eden Ak Parti Gaziantep milletvekili Nejat Koçer "Yıllarca birlikte çalıştığımız Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Sayın Abdulkadir Çıkmaz ve Halı İhracatçı Birlikleri Başkanımız Sayın Salahaddin Kaplan'ı ziyaret ederek son dönemle ilgili çalışmaları hakkında bilgi almak için buradayız.

İhracatçılarımızla gurur duyuyoruz. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri bir çok üründe Türkiye'nin iki katı, üç katı hatta dört katı ürün ihracatı gerçekleştirmektedir. Son aylardaki halı ihracatındaki artış oranı Türkiye halı ihracatının artış oranının dört katıdır. Toplam Gaziantep 170'e yakın ülkeye ihracat yaparken halı sektörümüzde 116 ülkeye ihracat yapılıyor. Bununla gurur duyuyoruz. Uzun yıllar ihracatçılarımızla birlikte bulunarak geçmişten gelen süreci çok iyi biliyorum. Geçmişten gelen bu sürecin şimdi başarıyla devam etmesi bizleri daha fazla memnun etmektedir. Her iki başkanımın şahsında bütün ihracatçılarımıza zahmetleri ve Gaziantep'e sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. İhracatla ilgili sorunlarla ben bizzat, ekonomiyle ilgili misyonumda bu geçmişten bu yana, bana düşen her konuda ihracatçılarımızın yanındayım.

Gerek GAİB gerekse Halı İhracatçı Birlikleri'nin ve diğer ihracatçı birliklerimizin hizmetindeyim. Bu aralar son günlerde Irak'la ilgili birkaç mevzu var. O konuyla ilgili endişe edilecek bir şey yok. Gerek Dış İşleri Bakanlığımızla gerekse Irak'la yapmış olduğumuz görüşmelerde mevcut ruhsatlar ve ihracatlarla ilgili her hangi bir sorunumuz olmadığını özellikle belirtmek istiyorum. Bu gibi konuların yakinen takipçisiyim. Gaziantep'le ilgili her türlü ekonomik rakamın günlük anlık takipçisiyim. Danışmanlarım Gaziantep ekonomisiyle ilgili bütün gelişmeleri, rakamsal verileri bana günlük olarak rapor ediyorlar. Başkanımızın ekonomiyle ve ihracatla ilgili yaptığı bütün açıklamaların yakinen takipçisiyim. Bu da şunu getiriyor tabi şehri çok yakinen takip ediyorum. Eskiden kalma bir alışkanlık. Yine sürekli raporlar veriliyor bana yapılan ihracatlarla ilgili olarak.

Gaziantep bu alanlarda yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Hepimiz bu sonuçlardan dolayı gurur duyuyoruz. Bundan sonraki süreçte de inşallah bize düşen ne varsa Ankara'da gerek Ekonomi Bakanlığında gerekse dış ticaretle ilgili her konuda Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ve Halı İhracatçıları Birliğimize ve diğer ihracatçılarımıza elimden gelen desteği vererek gerekli her türlü desteği vermeye devam edeceğim." dedi. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer'in ziyaretinden dolayı çok memnun olduklarını ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz "Değerli milletvekilimizin ziyaretinden ve sorunlarımıza eğilmesinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Birlik olarak her türlü sorunun üstesinden gelebilmek için elimizden geleni yapıyor, Türkiye'nin 2023 ihracat hedeflerinin yakalanmasında Güneydoğu Anadolu Bölgesinin daha çok katkı sağlaması için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Gaziantep'in dünyanın halı merkezi olma yolundaki çalışmalarının ciddi bir noktaya taşındığına dikkat çeken Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahaddin Kaplan'da "Sektörümüzde dünya liderliği hedefimizi yakalamak için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bu amacımıza kısa bir sürede ulaştığımızın en iyi göstergeci geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen Ortadoğu Halı Fuarı oldu. Sayın Milletvekilimize ihracatçılarımıza yönelik destek ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Gaziantep ve bölgemizle ilgili çalışmalarımızda milletvekillerimizin önemli destek ve çabalarını görüyoruz" dedi. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer GAİB'in çalışmalarıyla ilgili bilgi aldıktan sonra geçtiğimiz yıl açılışı gerçekleştirilen GAİB hizmet binasında da incelemeler yaptı. GAİB hizmet binasının Gaziantep'e önemli bir prestij kazandırdığına dikkat çeken Koçer GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahaddin Kaplan ve GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer'i kutlayarak "GAİB bünyesinde faaliyet gösteren bütün ihracatçılarımızı ve başkanlarımızı yürekten kutluyorum.

GAİB hizmet binası fonksiyonerliği ve modern yapısıyla kentimiz için önemli prestij yapıları arasına girmeyi başarmıştır. Burada bir çok hizmet içi eğitim ve uluslar arası önemli toplantılar yapılabilir. Bu hizmet binası Gaziantep'in prestijini arttırma yönünde önemli bir yapıdır. Yapımında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" dedi. Halı İhracatçı Birlikleri ve GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu ile ortaklaşa gerçekleştirilen desen yarışması sonucu dereceye giren halıları da inceleyen Koçer bu tür yarışmaların yeni ufuklar açılması ve yeni tasarımcıların ortaya çıkmasında büyük önem taşıdığını da belirterek derece yapan halılar önünde hatıra fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep Milletvekili Koçer'den GAİB'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement