Genel Başkan Yardımcısı Soylu Ağrı Belediyesi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Genel Başkan Yardımcısı Soylu Ağrı Belediyesi Ziyaret Etti

Genel Başkan Yardımcısı Soylu Ağrı Belediyesi Ziyaret Etti

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Ağrı Belediyesini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

25.02.2013 14:51

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ak Parti Yönetiminin büyük Desteği ile biz buradayız varlığımızın nedeni onlar. Elimizden gelen çabaları gösteriyoruz, takdir ALLAH'tan destek sizlerden İnşallah diliyoruz.

Belediye başkanı Hasan Arslan yaptığı konuşmada; Ağrı Belediyesi seçimlerde sıkıntılı bir seçim geçirdi, Başbakanımızın büyük desteği ile çok önemli noktalara geldik. Bu hizmetler yeterlimi kesinlikle değil. Biz kıt kaynaklarla çok güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz, görevimizi devir alırken 34 Trilyon borçla devir aldık. Bu borca rağmen cari gelirlerimiz çok düşük, bölgede maalesef 70'li yıllardan kalan bazı sıkıntılar var, cari gelirler düşük olması hesabiyle sadece iller bankasının geliri ile biz çalışmalarımıza devam etmekteyiz. İller bankasının gelirleri yıl ortasında 2 bin 500 lira civarında olup, bu 2 bin 500'ün % 40'ı her ay iller bankasından 1 Trilyon 80 Milyar civarında borç mahsubu yapılıyor, geri kanal 1.500 Trilyonluk Meblağında 1 milyon 300'e yakını halen hazırda personel gideri olarak ödeniyor. geriye kalan 100 bin Liraya da yakıt alımını karşılayamıyoruz.

2013 yılı seçim öncesinde sizlerinde büyük desteği ile Milletvekillerimizin, İl Başkanımızın ve tüm Ak Parti Ailesinin ortak kucaklaşarak inşallah Ağrı'yı marka bir kent yapmayı hedefliyoruz. Burada bizler hizmetkârız tabi hizmetin sınırı yoktur, konferansınızda da bahsettiğiniz gibi artık insanlar iletişim çağını yaşıyorlar. Müthiş bir doyumsuzluk var ve bu doyumsuzlukta bizi sevindiriyor, ayrıca bir yandan da çok yıpratıyor. Nedendir yıpranmamızın sebebi vatandaşımız; Hollanda'yı, Almanya'yı, İngiltere'yi ve Amerika'yı görüp neden Ağrı'da olmuyor diyerek bunun hesabını bizlerden soruyor. Tüm bu yapılanlara rağmen siz ne yaptınız diyorlar, şimdi biz ne yaptıklarımızı anlatıyoruz ama çok yeterli anlatıyor muyuz kesinlikle hayır, çok daha fazla anlatacağız çünkü Başbakanımızın hizmeti 80 küsur yıldan beri kurulmuş olan bir Ağrı'nın 80 yılla eş değer bir şekilde 8 yılda yapıldı. Yaptıklarımızı yerel yönetimde de göstermek istiyoruz ben ve il yönetimim, kıymetli ilçe Başkanlarımla beraber.

Biz Ak Partinin çalışanları olarak inşallah bu hizmetlerin daha doludizgin gitmesi azda olsa tatminin gerçekleşmesi için arazide mücadele veriyoruz. Ağrı halkı kadir şinazdır Elhamdülillah, 2007 seçimlerinde Ak Partimizin verdiği 5-0'lık teveccühle 2011 yılında yine vermiş olduğu teveccühle bunu gösterdi.

Ağrı Belediyemiz değerli milletvekilleri ve il başkanıyla çok büyük işler yapacaktır. Belediyemize gelerek boya ve badana işi yapmadık tamamıyla ileriye dönük çalışmalar yapmaya çalıştık. Bu çalışmalarımızda meyvesine vermeye başladı, cadde ve sokaklara girişleri sonraya bıraktık, bu çalışmaların alt yapısının bitirerek yapıyoruz.

Arslan, Bu yapılan çalışmalarımızda tabii ki'de sabır gerektiriyor, inşallah mevcut sıkıntılarımızı giderilmesi için ben ve ilçe başkanlarımın çok ciddi anlamda desteğe ihtiyacı var. Bizim burada sezonluk çalışmamız 140 gündür en fazla 1 yılda 140 gün çalışıyoruz, 365 gün içerinden 140 gün çalışmamızın randımanlı geçmesi için desteğe ihtiyacımız var. Dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Hükümetimizin Ağrı'ya yaptığı hizmetler hem de Belediyemizin Ağrı'ya yaptığı hizmetlerle haklımızla kucaklaşmasını memnuniyetle izledim.

İnanıyorum ki Ağrı halkı da bu hizmetlerin karşılığını bir şekilde devamını ister nitelikte ortaya koyacaktır. Bizim temel gayemiz hizmete devam edebilmek hep birlikte, bir taraftan vatandaşımıza ve milletimize bu yapılanları anlatmaya çalışmak ama diğer taraftan da hizmetin aslı unsurlarıyla birlikte milletle bir araya getirebilmek bunu da ortaya koyduğunuz zaman gayrete de destek istiyorsunuz tabii ki de bu çok hakkınız, biz hem burada gördüklerimizi hem sizlerin ortaya koyduklarınızı hem de diğer Belediye Başkanlarımızın anlattıklarını bulunduğumuz her yerde gittiğimiz her yerde buranın bir misyoneri olarak anlatmaya çalışacağız ve gayret göstereceğiz. Çok haklısınız burada hizmet sezonu çok kısıtlı bir sezon ve bu kısıtlı sezon içerisinde hemen o kaynakları bir araya getirerek o kısıtlı sezonda bir sonuç elde etmek elbette zaman ve kaynak kıtlığını en iyi şekilde ortaya koyarak değerlendirmek temek marifet istiyor, onu da çok net bir şekilde gerçekleştirdiğinizde her şey ortada.

Soylu, Bizde gücümüz yettiği ölçüler içerinde burada bize söylediklerinizi kendimize ait bir görev hissederek hem Ankara da hem de bulunduğumuz yerlerde mümkün olduğu ölçülerde dillendireceğiz, Elimizden gelen her şeyi de yapacağız. Diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hasan Arslan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya ve Ak Parti İl Koordinatörü Dr Saadettin Aydın'a ziyaretin anısına plaket taktiminde bulunarak, Soylu'ya birde yerel kilim hediye etti. Ziyarette bulunanlarla toplu çekilen fotoğrafın ardından Soylu ile beraberinde bulunan Ak Parti Milletvekilleri Dr Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi, Fatma Salman ile Ak Parti İl başkanı Abbas Aydın ve Parti teşkilatı Belediyeden ayrıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genel Başkan Yardımcısı Soylu Ağrı Belediyesi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement