Gümüşhane'de İşsiz Kalan Maden İşçilerinden Eylemi - Son Dakika
Güncel

Gümüşhane'de İşsiz Kalan Maden İşçilerinden Eylemi

Gümüşhane\'de İşsiz Kalan Maden İşçilerinden Eylemi

Gümüşhane'nin Demirkaynak köyünde faaliyet gösteren Koza Altın İşletmeleri'ne ait madende faaliyetlerin durması nedeniyle işsiz kalan işçiler eylem yapıp, ruhsatın verilmemesine tepki gösterdi.

03.12.2014 18:10  Güncelleme: 17:20

Gümüşhane'nin Demirkaynak köyünde faaliyet gösteren Koza Altın İşletmeleri'ne ait madende faaliyetlerin durması nedeniyle işsiz kalan işçiler eylem yapıp, ruhsatın verilmemesine tepki gösterdi.

Tarım İl Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 250 işçi, Cumhuriyet Caddesi boyunca slogan atarak yürüdü. Belediye binası önündeki Fatih Parkı'nda toplanan işçiler basın açıklaması yaptı. Gümüşhane'nin eski Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve CHP Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar da yürüyüşe katılarak destek verdi.

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Aslan Kalyoncu, yarın madenciler günü olduğunu hatırlattı ve şunları söyledi

Ülkemizde güvenli ortamlarda madencilik yapmak mümkün. Çok uzaklara gitmeye gerek yok. Örnekleri ülkemizde var ama kapatılmayla karşı karşıya. Hem de hiç bir gerekçe gösterilmeden, 'Bizden değilsin. İşini doğru yapabilirsin ama bizim gibi düşünmüyorsun' denilerek. Soma'nın, Ermenek'in hesabını henüz veremeyen yetkililere sesleniyoruz; biz bu ülkenin onurlu insanları olarak onurlu yaşamak istiyoruz. Şu anda patlayıcı madde kullanma, çevre ve çalışma gibi izinlerin verilmemesi nedeniyle 600 arkadaşımız işsiz. Yetkililere sesleniyoruz; bize torpil yapmayın. Hakkımızı arayın ve olanı verin.

ESKİ BAŞKAN CANLI İŞÇİLER İÇİN BURADAYIZ

Daha sonra konuşan Gümüşhane'nin eski Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Canlı da, Türkiye'nin en modern ve en güvenlikli maden ocaklarından birinin gerekçesiz bir şekilde kapatılmasının üzüntüsünü yaşadıklürno söylaedi. Canlı, Bu insanlar işsiz kalınca esnaf işsiz kalacak, halk işsiz kalacak. Bizler işveren için değil, işçiler için buradayız, esnaf için buradayız, Gümüşhane halkı için buradayız. Ülkemizi yönetenlere sesleniyoruz. Akıl tutulması dursun, bütün güvenlik tedbirlerinin alındığı bu maden ocağı açılsın dedi.

CHP Gümüşhane İl Başkanı Sait Özdamar da konuşmasında Belediye Başkanı Ercan Çimen'e yüklendi, Başkan Çimen hepinize işinizi kaybetmeyeceğinize dair söz verdi. Ercan Çimen'i sözünü tutmaya davet ediyoruz diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından işçiler olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gümüşhane'de İşsiz Kalan Maden İşçilerinden Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement