Hakkari Kesk Genel Başkanı Özgen: Yüksekova'da Ki Evler Yakılarak Tahrip Edildi - Son Dakika
Güncel

Hakkari Kesk Genel Başkanı Özgen: Yüksekova'da Ki Evler Yakılarak Tahrip Edildi

Hakkari Kesk Genel Başkanı Özgen: Yüksekova\'da Ki Evler Yakılarak Tahrip Edildi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen ve beraberindeki heyet sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Yüksekova ilçesi'ndeki incelemelerinin Hakkari'de basın açıklaması yaptı.

13.06.2016 16:28

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen ve beraberindeki heyet sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Yüksekova ilçesi'ndeki incelemelerinin Hakkari'de basın açıklaması yaptı.

Kesk Genel Başkanı Lami Özgen, DİVES Genel Başkanı İhsan Kocabıyık, Tarım-Orkam Sen Genel Başkanı Hamit Kurt ve Kesk Yönetim Kurulu üyelerinin bulunduğu heyet, sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırıldığı Yüksekova ilçesindeki incelemelerinin ardından Hakkari'ye geldi. Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştiren KESK Genel Başkanı Özgen, Yüksekova'da yaptığı inceleme ve Hakkari Valisi ile yapılan görüşmenin detayları ile ilgili KESK Hakkari Şubesi binasında basın açıklaması yaptı.

78 günlük sokağa çıkma yasağının uygulandığı Yüksekova ilçesi'nde yaşananları yerinde görmek için ilçeye gittiklerini belirten KESK Genel Başkanı Lami Özgen "Yükeskova'da 78 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu süre içerisinde bir çok mahalle, ev ve iş yerine yönelik ciddi tahribatın olduğu yurttaşlar tarafından bize aktarılmıştır. Bizim incelemelerimiz sonucunda da çatışma izi olmamasına rağmen bir çok binanın yıkıldığı gözlemlenmiştir. Bu durumu bugün Hakkari Valisi ile yaptığımız görüşmede ifade ettik. Yani Cizre'de tank ve toplarla binalar, evler yıkılırken Yüksekova'da ise tersi bir durum var. Evlerin büyük bir kısmi yakılarak tahrip edilip kullanılmaz hale getirilmiştir. Yine yaptığımız incelemelerde değişik yakıcı kimyasal maddelerin kullanıldığı gözlemlenmiştir. Aslında Adli Tıp uzmanlarının yerinde yapacağı incelemelerde bu belirgin olarak ortaya çıkacaktır. Hakeza bazı evlerin önceden kullanıldığı ve daha sonra da yakıldığı da ortadadır. Yine çatışmanın yaşandığı mahalle ve sokaklarda yarı yanmış binaların üzerinde ırkçı, faşizan hem de insanların inançsal ve geleneksel değerlerine denk düşmeyen birçok yazı, sloganın olduğunu gördük. Aslında bu da kin ve nefreti ortaya koymaktadır." dedi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari Kesk Genel Başkanı Özgen: Yüksekova'da Ki Evler Yakılarak Tahrip Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement