Hakkari ve Yüksekova'da Olaylı Gün - Son Dakika
Güncel

Hakkari ve Yüksekova'da Olaylı Gün

Hakkari ve Yüksekova\'da Olaylı Gün

Hakkari ile Yüksekova İlçesi'nde, Paris'te 3 yıl önce uğradığı suikast sonucu öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemez için düzenlenen yürüyüşe polis müdahale etti.

09.01.2016 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari ile Yüksekova İlçesi'nde, Paris'te 3 yıl önce uğradığı suikast sonucu öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemez için düzenlenen yürüyüşe polis müdahale etti.

HDP ve DBP öncülüğünde, Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez ile bu hafta Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde öldürülen Seve Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar için Hakkari'de yürüyüş düzenlendi. HDP Hakkari İl binası önünde bir araya gelen yaklaşık 50 kişi ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçti.

Polis grubun yolu kapatmadan yürümesi için uyarıda bulundu. Grup buna uymayınca polis müdahale etti. Çıkan olay sırasında güvenlik güçleri tazyikli su ve gaz bombası kullanarak grubu dağıttı.

Daha sonra Hakkari Belediye binası önünde toplanan gruba konuşan DBP'li Fatma Acar,

"Bizler 3 yıl önce Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen 3 kadın yoldaşımızı anmak için demokratik bir yürüyüş düzenlemek istedik. Kadınlar olarak, 3 kadın yoldaşımızın anıları önünde saygıyla eğiliyor ve onları unutmayacağımızı belirtmek istiyoruz" dedi.

YÜKSEKOVA'DA MÜDAHALE

Yüksekova'da kendilerini 'Özgür Kadın Hareketi' adını veren bir grubun öncülüğünde PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ile Leyla Söylemez için düzenledikleri yürüyüşte olay çıktı. Cengiz Topel Caddesi üzerindeki olay sırasında güvenlik güçleri grubu tazyikli su ve gaz bombası kullanarak dağıttı. Bu sırada HDP'nin anons minibüsüne gaz bombası isabet etti, çıkan olaylar nedeniyle esnaf kepenk kapattı. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari ve Yüksekova'da Olaylı Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement