Hatay'da Yarışma Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Yarışma Heyecanı

Türkiye Gençlik Merkezleri Arası Halk Oyunları Hatay Halay Grubu Yarışmaları düzenlendi. 14 ilden 28 Gençlik Merkezi'nin iki kategoride katıldığı yarışmalara yaklaşık 400 kişi katıldı.

19.10.2014 14:55  Güncelleme: 08:46

Türkiye Gençlik Merkezleri Arası Halk Oyunları Hatay Halay Grubu Yarışmaları düzenlendi. Antakya Spor Salonu'nda Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından düzenlenen Antakya Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde 14-18 ve 19-24 yaş gruplarında 14 ilden 28 Gençlik Merkezi'nin iki kategoride katıldığı yarışmalara yaklaşık 400 kişi katıldı.Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, kültürümüzün yaşaması, gelişmesi ve gelecek nesillere çok daha güzel bir şekilde aktarılmasında emeği geçen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile bu konuda bilgisini, görgüsünü ve kültürünü gençlere veren herkese teşekkür etti.Bir milletin var olabilmesi için tarihi, kültürel, örf ve adetlerinde olduğu gibi aynı zamanda halk oyunlarına da sahip çıkması gerektiğini ifade eden Kimyeci, bu gibi faaliyetlerde üzerilerine düşen katkı ve hizmeti vermeye devam edeceklerini kaydetti.

THOF Genel Sekreteri Naci Numanoğlu da konuşmasında Türk Halk Oyunlarının yaygınlaştırılıp, yaşatılması ve sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere taşınması amacıyla federasyonlarının başlattığı çalışmalardan birini gerçekleştirdiklerini belirtti.Sonuçlarının daha sonra açıklanacağı yarışmada dereceye girenlerin Aralık ayı içerisinde belirlenecek bir yer ve tarihte Türkiye Şampiyonluğu için ter dökecekleri bildirildi.

Hatay\'da Yarışma Heyecanı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay'da Yarışma Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement