Harry Potter'ın Çarıkları İzmir'de - Son Dakika
Güncel

Harry Potter'ın Çarıkları İzmir'de

Harry Potter\'ın Çarıkları İzmir\'de

Gişe rekorları kıran Harry Potter filmlerinde, ünlü büyücü Harry Potter’ın kullandığı çarıklar İzmir’de sergileniyor.

12.06.2014 15:03

Gişe rekorları kıran Harry Potter filmlerinde, ünlü büyücü Harry Potter'ın kullandığı çarıklar İzmir'de sergileniyor. Türkiye'nin ilk ayakkabı müzesinde görücüye çıkan Osmanlı çarıkları ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

İzmir ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı'nda Türkiye'nin ilk Ayakkabı Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor. Müzede Harry Potter filmlerinde, büyücüler dünyasının karakteri Harry Potter'in kullanmayı tercih ettiği Osmanlı çarıklarından 200 yıl öncesine ait takunyadan kunduraya ayakkabının tarihi yolculuğu yapılıyor.

İzmir Ayakkabıcılar Odası bünyesinde faaliyetini sürdüren İzmir Ayakkabıcılık Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Güven, geçmişin geleceğe ışık tutması fikriyle müzeyi açtıklarını belirterek, "İlk olarak 2004 yılında merkez olarak ayakkabı müzesini açtık. Başlangıçta küçük parçalar olarak müzemize hediyeler geldi. Daha sonra hem el aletleri hem de ayakkabıların sergilendiği müzemizi Türkiye'de ilk ve tek olarak açtık. O günden bugüne elimize ulaşan el aletleri ve ayakkabılar var. 150 yıl öncesine dayanan el aletleri var. Ayrıca 1910 yılında elde imal edilmiş çizme, 150 yıllık makine ve el aletleri, metelik, Osmanlı postalı, tokalı yemeni, çarık ayakkabı, saray terliği ve efe çizmeleri sergileniyor" dedi.

Müzede en çok ilgi çeken ürünün Harry Potter'in kullandığı Osmanlı çarıkları olduğunu belirten Güven, "Film yapımcıları çekimden önce orijinal olarak kullanılacak çarıklar için araştırma yapmış ve ülkemizde Gaziantep'ten bunun siparişini vermişler. Harry Potter'da orijinal olarak kullanılan ayakkabılar Türkiye'den gidiyor. Bizde burada sergiliyoruz" diye konuştu.

Müzede 190 yıl öncesine ait ürünlerin de yer aldığını ifade eden Güven, "Müzemizde 190 yıl önce o tarihlerde gelinlerin giymiş olduğu üstü orijinal işlemeli ayakkabılar da sergileniyor. Bunlar da bize bizzat getirilip hediye edildi. Ancak bu alanda sergilediğimiz el aletleri ve ayakkabılar müzemizdeki ayakkabıların ancak üçte biri. Eğer daha çok eski ayakkabı görmek isteyenler olursa Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi'ndeki Ayakkabıcılık Meslek Eğitim Merkezini ziyaret edebilirler" ifadelerine yer verdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Harry Potter'ın Çarıkları İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement