Hatay'da Anıtlar Yüksek Kurulu Oluşturulacak - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Anıtlar Yüksek Kurulu Oluşturulacak

Hatay\'da Anıtlar Yüksek Kurulu Oluşturulacak

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kentin tarihi dokusunu ayağa kaldırmak için hazırladıkları projelerin daha hızla hayata geçirilebilmesi için Hatay'da Anıtlar Yüksek Kurulu oluşturulması taleplerinin kabul edildiğini bildirdi.

31.01.2017 12:24

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, kentin tarihi dokusunu ayağa kaldırmak için hazırladıkları projelerin daha hızla hayata geçirilebilmesi için Hatay'da Anıtlar Yüksek Kurulu oluşturulması taleplerinin kabul edildiğini bildirdi.

Kimyeci, AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç'ın da katılımıyla düzenlediği aylık bilgilendirme ve istişare toplantısında, Antakyalıların hak ettiği hizmeti alabilmeleri için belediye olarak gerekli olan her türlü çalışmayı yaptıklarını belirtti.

Kentin sahip olduğu tarihi dokuyu ayağa kaldırmak için çeşitli projeler yaptıklarını ifade eden Kimyeci, şunları söyledi:

"Bir yandan sahip olduğumuz kültürümüzü yaşatırken bir yandan da tarihi dokuyu korumaya, değerli eserlerimizi, binalarımızı restore etmek bizden sonra gelecek kuşaklara da en güzel şekilde ulaştırabilmek için bunların korunmasını çok önemsiyoruz. Antakya'da tarihi dokuyu ayağa kaldırmakla ilgili yapılacak projeler Adana'daki Antılar Yüksek Kurulu tarafından denetleniyor, ancak projeler çok uzun zaman alıyor. Bunun için Hatay'da yeni bir Anıtlar Yüksek Kurulu kurulması için milletvekillerimizin, teşkilatımızın ve hükümetimizin destekleriyle taleplerimizi ilettik. Talebimiz kabul edildi ve ön onay aldı. İnşallah kısa bir zamanda Hatayımızda Anıtlar Yüksek Kurulu'nun oluşturulacağının müjdesini vermek isterim."

Kimyeci, aynı konuda belediye bünyesinde Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEP) birimini kurduklarını dile getirerek, bununla birlikte tarihi dokularla ilgili yapılacak restorasyon projeleri, onarım ve bakım hizmetlerine belediye olarak ruhsat vereceklerini kaydetti.

Kentsel dönüşüm çalışmaları

Göreve geldikleri günden bu yana ağırlık verdikleri bir diğer konunun kentsel dönüşüm olduğuna işaret eden Kimyeci, "Kentsel dönüşüm konusunda bin 194 vatandaşımızla görüşme yaptık. Şu ana kadar yüzde 38'i ile prensipte anlaştık. Bu konuyu vatandaşlarımıza anlatmaya devam edeceğiz ve inşallah anlaştıktan sonra kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceğiz." dedi.

Atıç'tan referandum değerlendirmesi

Toplantıya katılan AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç da TBMM'de kabul edilen anayasa değişikliğine ilişkin yapılması öngörülen referandum için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

AK Parti'nin kuruluşundan bu yanaki en önemli kampanya dönemine girdiklerini ifade eden Atıç, "Bu seçim, AK Parti'nin veya herhangi bir siyasi partinin mağlup ya da galip olacağı bir seçim değildir. Yapılacak olan halk oylamasını partilerin yarışından ziyade bu seçimin memleketin bekası, istikbali ve istikrarı adına Türkiye'nin kazanım sağlayacağı bir seçim olarak görüyoruz. O yüzden bu seçimi bundan önceki seçimlerden çok daha önemli görüyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hatay'da Anıtlar Yüksek Kurulu Oluşturulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement