Hatay'da Kuva-Yi Milliye Kahramanlarına "Ahde Vefa" Gecesi - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Kuva-Yi Milliye Kahramanlarına "Ahde Vefa" Gecesi

Hatay\'da Kuva-Yi Milliye Kahramanlarına "Ahde Vefa" Gecesi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Kuva-yi Milliye kahramanları için “ahde vefa” gecesi düzenlendi.

20.12.2016 01:45

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Kuva-yi Milliye kahramanları için "ahde vefa" gecesi düzenlendi.

Milli Mücadelede İlk Kurşun'un Dörtyol'da atılışının 98. yılı etkinlikleri kapsamında Dörtyol'da işgalci düşman güçlerine karşı mücadele etmek için kurulan Kuva-yi Milliye teşkilatı kahramanı 140 kişinin yakınlarına teşekkür plaketi verildi.

Belediye tarafından 19 Aralık 1918 Milli Mücadelenin İlk Kurşunun atılmasının yıldönümü kapsamında düzenlenen gece şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ebediyete intikal eden Kuva-yi Milliye kahramanları ile şehit kahramanlar için Kur'anı Kerim okundu dua edildi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yaptığı konuşmada 19 Aralık 1918'de işgalci düşman kuvvetlerine karşı ilk milli mücadeleyi ve Kuva-yi Milliye hareketini başlatarak Türk milletini esaretten kurtarmak için mücadele eden Kara Mehmet Çavuş, Karahasan Paşa ve silah arkadaşlarını anmak için geceyi düzenlediklerini kaydeden Toksoy, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını onların şahsında tüm şehitlerimizi rahmet minnetle ve şükranla bu gecede bir kez daha anıyoruz" dedi.

Anma gecesinde isimleri tespit edilen Dörtyol'lu 140 Kuva-yi milliye kahramanının yakınları ve torunları sahneye davet edilerek şükran plaketi ve hediye takdim edildi.

Ahde vefa programına Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Garnizon Komutanı J. Bnb. Savaş Balcı, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Ömer Kabataş, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şimşek, Özel Harekat Tabur Komutanı J. Bnb. Hakan Turan, Kuva-yi Milliye kahramanlarının yakınları ve davetliler katıldı. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hatay'da Kuva-Yi Milliye Kahramanlarına 'Ahde Vefa' Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement