Hayalini Yazar Canan Tan Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Hayalini Yazar Canan Tan Gerçekleştirdi

Hayalini Yazar Canan Tan Gerçekleştirdi

İzmir'in Foça İlçesi'nde, bir süre önce başlatılan 'Hayaldi Gerçek Olduö projesi kapsamında, ilköğretim öğrencisi Filiz Tırnova, roman yazarı Canan Tan ile tanışarak, hayalini gerçekleştirdi.

02.05.2012 20:16

İzmir'in Foça İlçesi'nde, bir süre önce başlatılan 'Hayaldi Gerçek Olduö projesi kapsamında, ilköğretim öğrencisi Filiz Tırnova, roman yazarı Canan Tan ile tanışarak, hayalini gerçekleştirdi. Yazar Tan'ı sınıfta bir anda karşısında gören Tırnova, önce şaşırdı, sonra büyük sevinç yaşadı.

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle geçen Mart ayında, 'Hayaldi Gerçek Olduö adı altında bir proje çalışması başlatıldı. Proje kapsamında, ilçedeki tüm okullarda öğrenim gören öksüz, yetim ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan öğrencilere hayalleri soruldu. Öğrenciler, hayallerini mektup olarak, yazdı. Daha sonra bu mektuplar oluşturulan bir komisyon tarafından tek tek okunup, öğrencilerin hayallerini gerçekleştirilebilmeleri için harekete geçildi. İlk olarak, mektubunda yazar Canan Tan ile tanışmak isteyen Necla Midilli Merkez İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi Filiz Tırnova'nın hayali yerine getirildi. Komisyon, yayınevi aracılığı ile yazar Canan Tan'a ulaşıp, bugün okula davet etti. Foça Kaymakamı Adem Arslan ve Foça Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız ile sınıflarına gelen Yazar Tan'ı bir an karşısında gören Tırnova, büyük şaşkınlık yaşadı. Tırnova, tanışmayı hayal ettiği yazarla bir süre sohbet edip, kendisinin de hikayeler yazmaya çalıştığını anlattı. Tan, öğrencilere, Özgeçmişi ve kitapları hakkında bilgi verdi. Bir öğrencinin 'Okumayı sevmiyorum. Ne yapsam olmuyor. Ne önersinizö demesi üzerine Tan, 'İlgi duyduğun, sevdiğin konularla ilgili kitaplar okuyarak, bu alışkanlığı elde edebilirsinö diyerek, tavsiyede bulundu.

Projeden kendisine bahsedildiğinde çok sevindiğini de belirten Tan, 'Bu kızımızı ben de çok tanımak istedim. Kendimine yazarlık konusunda yardımcı olmak isterim. Hayalini gerçekleştirdiğim için de ayrıca mutluyum. Diğer öğrencilerle de çok güzel iletişimim oldu. Bu tür hayallerin dile getirilmesi de, elden geldiğince yerine getirilmesi de çok güzel bir şey. Emeği geçen herdkese teşekkür ediyorum. Foça'ya gelip gittikçe yöreyle ilgili birikimlerim de arttı. Bu birikimin bundan sonraki eserlerime de yansıyacağını sanıyorumö dedi.

Foça Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız ise projeyle amaçlarının bu çocuklara yalnız olmadıklarını, devletin kurumlarının yanlarında olduğunu hissettirmek, gerçekleştirilebilecek nitelikteki hayallerini hayata geçirerek onları mutlu etmek olduğunu söyledi. Yıldız, bu ay içinde Çanakkale'yi görmek isteyen bir öğrencinin hayalini daha gerçekleştireceklerini söyledi.

Yazar Tan, daha sonra kitaplarını imzaladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayalini Yazar Canan Tan Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement