HDP'nin Köşk Adayı Selahattin Demirtaş - Son Dakika
Güncel

HDP'nin Köşk Adayı Selahattin Demirtaş

HDP\'nin Köşk Adayı Selahattin Demirtaş

HDP, herkesi kapsayacak kadın aday bulamayınca Parti Meclisi'nde Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasına karar verildi.

30.06.2014 07:55  Güncelleme: 09:05

Cumhurbaşkanlığı için kadın aday gösterme niyetiyle çalışmalarını başlatan HDP, tüm kesimleri kapsayan bir isim bulamadı. Parti Meclisi'nde, partinin Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasına karar verildi.

Demirtaş'ın adaylığına Abdullah Öcalan ve KCK'nın da olumlu baktığı öğrenildi. Demirtaş ikinci tura kalmazsa HDP'nin, Cumhurbaşkanlığı seçimini boykot etmesi tartışılıyor.

KAPSAYICI BİR İSİM BULUNAMADI

HDP'nin cumhurbaşkanı adayı önceki gün yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısında netleşti. Partinin Eşbaşkanları Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başkanlığında toplanan PM'de görev dağılımı yapıldı ve cumhurbaşkanlığı adayı tartışıldı.

Bir kadın adayla seçime gitmeyi planlayan HDP, ikinci tura kalmayı başaracak nitelikli ve kapsayıcı bir isim bulamadı. Bu nedenle öneriler, Demirtaş üzerinde yoğunlaştı. Demirtaş'ın adaylığa yeşil ışık yakması üzerine tabanda ve parti kurullarında Demirtaş adı tartışmaya açıldı.

İKİNCİ TUR HESAPLARI

Demirtaş'ın isminin sadece parti tabanında değil ülke genelinde kabul görmesi PM toplantısında etraflıca ele alındı. Toplantıda Demirtaş'ın adaylığı oy birliğiyle kabul edildi. Demirtaş'ın adaylığına Abdullah Öcalan ve KCK'da olumlu yönde görüş belirttiği öğrenildi. Demirtaş'ın adaylığı bugün, çeşitli sivil toplum örgütlerinden, demokratik kuruluşlardan ve parti bileşenlerinden gelen temsilcilerin katılımıyla saat 13.00'de, Ankara'da Neva Palas Oteli'nde düzenlenecek basın toplantısında kamuoyuna açıklanacak.

OYLARIN ARTIRILMASI PLANLANIYOR

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre HDP, Demirtaş ile oy oranını artırmayı düşünüyor. Demirtaş'ın ikinci tura kalması konusunda beklenti oluşurken partinin birinci tur için dinamik bir kampanya yürütmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Kampanya çerçevesinde her kesimden oy istenecek. Demirtaş'ın, Doğu ve Güneydoğu'daki oyların yanısıra Batı'dan da oy olacağı, HDP'nin son seçimlerde BDP'nin aldığı oy oranının iki katına çıkmayı amaçladığı öğrenildi.

BOYKOT GÜNDEMDE

PM toplantısında Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalmaması halinde partinin nasıl bir yöntem izleyeceği de tartışmaya açıldı. Üyelerin büyük bölümü 12 Eylül 2010'da yapılan Anayasa değişikliği referandumunda olduğu gibi "İkinci seçenek" tercihi kullanılarak "Boykot" edilmesi yönünde görüş açıkladı. Parti yönetimi ise tabanın bu konudaki eğilimini aldıktan sonra ikinci turun boykot edilip edilmemesini kararlaştıracak. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel HDP'nin Köşk Adayı Selahattin Demirtaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • palulu zaza: ASLA VE ASLA OY VERMEM. BEN DE VERMEM AŞİRETİM DE VERMİYECEK ZATEN. 9 11 Yanıtla
  • murat erol: sayın Selahattin Demirtaşa başarılar diliyorum ve onada cumhurbaşbakanlığı yakışır ZAZALAR böylesi bir makamı hak ediyorlar zaten zazalar kendi geçmişleri saraydan gelmeler ve zazalar saraylılar takdir edilecek bir siyasetçi sayın selahattin demirtaş kendisine siyasi hayatında başarilar dilerim 9 4 Yanıtla
  • AYAZ: Batıda yaşayan kürtlerden başka kimse oy vermez. mhp ve insan sende mhp liyim ayağına yatma hiçbir ülkücü bu adama oy vermez sen açık kimliğini belli et senide içinde barındırmaz. Ne hayrını gördünüz bu adamın. Apo' nun baş çobanı... 6 7 Yanıtla
  • hiç mümkünatı yoktur.kazanamaz: hiç mümkünatı yoktur.kazanamaz.kazanamayacak adama oy vermem. hiç mümkünatı yok oy alamaz benden. 6 5 Yanıtla
  • sivas: Arkadaşlar bir sans verin gerçekten çok mükemmel bi insan bakın ben kürt deyimiyim ama oyumu ona verecem çümkü onunu gibi dürüst bir yok tek ederim 7 3 Yanıtla
  • harun: bu ülkeyi düzlüğe çıkaracak gerçek kişiler kanında saf kürt yada türk kanı olması gereken insanlar olcaktır 7 1 Yanıtla
  • .bir kürt olarak ben selahattini sevmem..: .bir kürt olarak ben selahattini sevmem....SELAHADDİN EYYUBİ HAÇLILARI DİZE GETİRDİ AMA,ÇOK KÜRT KESTİ.:selahaddin eyyubi kendisi kürt tü ama çok kürt kesti.kendine rakip olabilecek kürt aşiretlerini hep kesti. bazılarını habeşistana sürdü. biraz daha yaşasaydı kendi aşireti haricindeki tüm kürtleri öldürecekti. ..HAÇLILARI DİZE GETİRDİ AMA,ÇOK KÜRT KESTİ.. 1 6 Yanıtla
    sivas: Onun da senin ihtiyacı varya 0 0
  • resat: ben bir kürt olarak sen cumhurbaşkanı olursan bu yanımdaki kimliği yakacağım 2 5 Yanıtla
    sivas: Yakarsan yeninizi çıkarırsın çok önemli yani kimliğini yakmışsın sen kendinynmısı 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement