HDP Fethiye İlçe Başkanlığı Açılışındaki Gerginlik - Son Dakika
Güncel

HDP Fethiye İlçe Başkanlığı Açılışındaki Gerginlik

HDP Fethiye İlçe Başkanlığı Açılışındaki Gerginlik

HDP Fethiye Belediye Başkan adayı Hasan Kal, "Saldırı günü biz parti binasında olsaydık ikinci bir Sivas olayı yaşanacaktı" dedi.

13.03.2014 17:08  Güncelleme: 12:06

Halkların Demokratik Partisi Fethiye Belediye Başkan adayı Hasan Kal, "Saldırı günü biz parti binasında olsaydık ikinci bir Sivas olayı yaşanacaktı. Biz partide olsaydık en az 50 kişi olurduk ve binanın herhangi bir yangın çıkışı da yoktu. Tek çıkış, halk tarafından kuşatılmıştı. Boş binaya piknik tüpü atan zihniyet, içinde biz olsaydık bunun iki katını yapabilirdi" dedi.

Kal, HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in sivil toplum örgütü temsilcileriyle Atatürk Parkı'nda bir araya geldiği toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, Fethiye'deki olayların partinin açılışını ilan ettikleri gün başladığını söyledi.

İnternette ve sosyal paylaşım sitelerinde bazı kişilerin kendilerine karşı örgütlendiğini öne süren Kal, polisin bu örgütlenmeden haberi olduğunu iddia etti. Kal, bu örgütlenme ile Muğla'nın çeşitli ilçelerinden ve Antalya'dan insanların Fethiye'ye geldiğini belirterek, "Oradaki güruh, parti binasındaki tabelayı devlet eliyle indirdi. Bundan belediye başkanı, kaymakam, vali ve emniyet müdürü sorumludur. Onlar o tabelayı asmak zorundadır" dedi.

Fethiye'de haberlerle kendilerinin hedef gösterildiğini savunan Kal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize yönelik karalama ve halkı galeyana getirme çalışmaları yapıldı. Bu çalışmaların neticesini pazar günü gördük. 13 arkadaşımızın kimlik bilgileri, iş adresleri, telefonları bizimle hiç bağlantısı olmayan insanların eline geçmiş. Bu nasıl geçebilir? Bu 13 arkadaşımızın hayati tehlikesi söz konusudur. Hala internette bu arkadaşlarımızın fotoğrafları 'bölücüdür' diye geçiyor. 'Burası Fethiye, burası Beşkaza, buradan çıkış yok' diyerek halkı kışkırtıyorlar. Bu saldırılar sadece HDP'ye değil, var olan tüm demokrasi güçlerine yapılmıştır. 4 tane tüp attılar. Camları kırıp, parti binamızı darmadağın ettiler. Saldırı günü biz parti binasında olsaydık ikinci bir Sivas olayı yaşanacaktı. Biz partide olsaydık en az 50 kişi olurduk ve binanın herhangi bir yangın çıkışı da yoktu. Tek çıkış, halk tarafından kuşatılmıştı. Boş binaya piknik tüpü atan zihniyet, içinde biz olsaydık bunun iki katını yapabilirdi."

Kendilerinin barış yanlısı olduklarını dile getiren Kal, herkesi sağduyulu olmaya davet etti. HDP'nin meşru bir parti olduğunu vurgulayan Kal, Fethiye halkıyla kaynaştıklarını, ancak bazı grupların kendilerini ötekileştirerek düşman gibi gösterdiklerini öne sürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HDP Fethiye İlçe Başkanlığı Açılışındaki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ölmezoğlu: o kansızın dediklerini burda yayınlayan sondakika.com sitesi ve haber ajansına diyecegim şudur.. bir fethiye li olarak bir 'beşkazalı' olarak ailemdeki sehitlerimizin ölmezoğlu sülalesinin acısını bilmeden bu şehirde verilen 35 şehit askerin acısını bilmeden pkk yandaşı bir mahluk ve grubu fethiye'ye parti binası acamaz.. sözde parti binası ama geri planını hiç acıklayan yok.. bu şehirde 2000 ve zeri kişi orda eylem yaptıysa bunun 50bin'i evinde oturduysa bu sadece ordaki olayların bi kaç çapulcu tarafından fethiyeyi karıstırmak için bir ön adım olduğunu bildiğindendir.. sanmaki sen yeniden geLdiğinizde bu böyle olacak sen 1992^yılında bu şehirde değildin bilemezsin hasan kal olacak cakal.. geLirsen görürsün fethiye halkı nasıl bir halk neden beşkazalı deniliyor buraya bakarsın.. hodri meydan.. gerekirse birer birer can alırız can veririrzz yinede pkk yandaşlarını bu sehre almayız.. benim ölüm çıkmadan bu sehre giremez hiç bir it soyu.. burası beşkaza.. 17 8 Yanıtla

Advertisement