HDP Van'da Kongreye Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

HDP Van'da Kongreye Hazırlanıyor

HDP Van\'da Kongreye Hazırlanıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van il örgütü kongre hazırlıklarına başladı.

14.12.2014 15:33  Güncelleme: 09:40

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van il örgütü kongre hazırlıklarına başladı. Kongre Komisyon Sözcüsü Cahit Ertan, 3 Ocak 2015'te yapılacak kongreye HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katılacağını söyledi.

Parti binasında kongre komisyonu üyeleriyle yapılan toplantıda konuşan komisyon sözcüsü Cahit Ertan, halkın kendilerine büyük bir destek verdiğini söyledi. HDP'nin kısa süre içinde hızla büyüdüğünü belirten Ertan, Halkın partisini sahiplenmesinin temel kaynağının, HDP'nin demokratik bir halk iktidarını hedeflemesi olduğunu söyledi. Cahit Ertan, şöyle dedi:

"Bu amaçladır ki; Halkların Demokratik Partisi kısa bir süre içinde çok büyük kitlelere ulaştı ve giderek de büyüyüp güçlenmektedir. AKP son zamanlarda bu hareketin gücünün farkına vardı ve HDP'yi karalamaya çalışıyor. Fakat kendisi de çok iyi bilmektedir ki güneşi balçıkla sıvayamazlar. AKP'nin karalama politikalarını boşa çıkarmak için herkes canla başla çalışmaktadır. Bu yüzden 3 Ocak 2015 tarihinde yapılacak il kongresi bizim için çok önemlidir. Kongremize Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş ta katılacak."

PAK'TAN BASIN TOPLANTISI

Öte yandan Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan PAK İl Başkanı Mehmet Kasım Kahramaner, Kürtler'in bir araya gelerek özgürlüğü kurup devletleşmek istediklerini söyledi.

Bir lokantada gazetecilerle bir araya gelen PAK yöneticileri adına İl Başkanı Mehmet Kasım Kahramaner konuştu. Amaçlarının Kürtler'i bir araya getirmek olduğunu belirten Kahramaner, partinin temellerinin 3 yıl önce atıldığını söyledi. Partilerini daha da güçlendireceklerine dikkat çeken Kahramaner, "İstiyoruz ki toprağımıza sahip çıkalım, Kürt halkına sahip çıkalım. 50 milyona yakın Kürt var. Ama halen kendine ait bir devleti yok. Biz artık devletleşmek istiyoruz" dedi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP Van'da Kongreye Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement