İbb Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul: "Mustafa Naim Yağcı, Sehven İstifa Etmedi, Milletvekili Adaylığı Düştü" - Son Dakika
Güncel

İbb Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul: "Mustafa Naim Yağcı, Sehven İstifa Etmedi, Milletvekili Adaylığı Düştü"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde, AKP’li meclis üyesi Mustafa Naim Yağcı’nın yasal olarak zorunlu olmasına karşın istifa etmeden milletvekili adayı olması gündeme geldi. İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, istifanın ‘sehven’ gerçekleşmediğini ve Yağcı’nın milletvekilliği adaylığının düştüğü açıkladı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ‘sehven’ açıklamasına, “Şaşırtmadılar yine ve ‘sehven’ dediler” paylaşımıyla tepki gösterdi.

14.04.2023 00:19  Güncelleme: 00:25

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde, AKP'li meclis üyesi Mustafa Naim Yağcı'nın yasal olarak zorunlu olmasına karşın istifa etmeden milletvekili adayı olması gündeme geldi. İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, istifanın 'sehven' gerçekleşmediğini ve Yağcı'nın milletvekilliği adaylığının düştüğü açıkladı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 'sehven' açıklamasına, "Şaşırtmadılar yine ve 'sehven' dediler" paylaşımıyla tepki gösterdi.

İBB Meclisi'nin nisan ayı toplantısının son oturumu, bugün Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında Saraçhane'deki başkanlık binasında yapıldı.

İBB Meclisi'nin AKP'li üyesi Mustafa Naim Yağcı'nın yasal olarak zorunlu olmasına karşın istifa etmeden milletvekili adayı olması belediye meclisinin gündemine geldi. CHP Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun gündeme getirdiği, meclis üyeliğinden istifa etmeden AKP'den milletvekili adayı olan Mustafa Naim Yağcı'nın durumu AKP grubuna sordu. Kösedağı, "Aramızda bir milletvekili adayı var, hayırlı olsun. Biz, milletvekili olmak için kamu görevlerinden istifa etmesi gerek diye biliyoruz. Diğer istifa edenlerin suçu neydi? AK Parti ne diyecek, merak ediyoruz. Kendisine başarılar diliyoruz" dedi.

"SEHVEN İSTİFA ETMEDİ, MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI DÜŞTÜ"

Oturumu yöneten Zeynel Abidin Okul, "Böyle bir şeye başta ben müsaade etmem. Milletvekilli adaylığı ayrı bir süreç, istifa etmesi gerekiyor. Sehven istifa etmedi. Milletvekilliği adaylığı düşmüştür kendisinin. Siyaseten gündeme getiriyorsunuz. İstifa etmeden milletvekili adayı olma şansı yok, adaylığı düşmüş oldu. Gayrı yasal bir durum yok" diye konuştu.

AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş da "Bu listeler, kesin listeler değil. Cahilliklerinden gülüyorlar. Milletvekilliği Kanunu'nun 18. maddesinin son cümlesine bakarsanız sizin komik duruma düştüğünü görürsünüz. Türkiye'nin bu kadar ciddi meseleleri var, CHP bunlara sarılıyorlar. Altılı Masa vardı ya sonra iki tane belediye başkanını koydular, sekizli-dokuzlu masa oldular. Asıl hem belediye başkanlığı hem cumhurbaşkanı yardımcılığı adaylığı nasıl oluyor? Onu da biz CHP grubuna soruyoruz" dedi.

"BİNALİ BEY İÇİN UYGULANAN YÖNTEM VARDI, ŞİMDİ AYNI YÖNTEMİ BİZ UYGULAYACAĞIZ"

Tekrar söz alan Kösedağ, 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Binali Yıldırım için uygulanmak istenen yöntemin aynısının Ekrem İmamoğlu için uygulanacağını belirterek şunları söyledi:

"Adı geçen milletvekilimiz, bildiğim kadarıyla Yüksek Seçim Kurulu'na dilekçesini sunmuş. Ama herhalde Yüksek Seçim Kurulu listelerinde var. Yani sırasını mı beğenmedi bilmiyoruz. O kenarda kalsın. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'mızla ilgili Faruk Bey'in söylediği cümlede çok basit aslında. Nasıl ki 2019'da Sayın Binali Yıldırım için bir yöntem vardı, şimdi aynı yöntemi biz uygulayacağız. Bu konuda kimsenin tereddüdü olmasın. Ekrem Başkan'ımızın seçim çalışması gayet doğal, gayet legal ve gayet de başarılıdır. O yüzden kimse merak etmesin. Ama yine söylüyorum; ben, tekrar sayın meclis üyemize milletvekilliğinin hayırlı olmasını diliyorum,"

KAFTANCIOĞLU: ŞAŞIRTMADILAR YİNE VE 'SEHVEN' DEDİLER

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise 'sehven' açıklamasına Twitter hesabında yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, paylaşımında şunları kaydetti:

"Şaşırtmadılar yine ve 'sehven' dediler. Öyleyse soru şu? Milletvekili olmak için başvuru yapmamış kişi, listeye nasıl sehven girebilir? (Teknik olarak mümkün değildir) Meclis üyesi istifa etmeden milletvekili aday listesine nasıl girmiştir? (Yasal değil)

Cevap: Ama ama Ekrem İmamoğlu…

Zavallılar."

İbb Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul: "Mustafa Naim Yağcı, Sehven İstifa Etmedi, Milletvekili Adaylığı Düştü"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İbb Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul: 'Mustafa Naim Yağcı, Sehven İstifa Etmedi, Milletvekili Adaylığı Düştü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement