İftar Yemeğine Yoğun Katılım - Son Dakika
Güncel

İftar Yemeğine Yoğun Katılım

İftar Yemeğine Yoğun Katılım

AK parti il başkanlığı iftar programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

27.07.2012 16:14

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı tarafından teşkilatlara yönelik olarak düzenlenen iftar programı oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Sultan Sarayı'nda düzenlenen iftar programına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Elazığ milletvekilleri Faruk Septioğlu ve Sermin Balık, AK Parti Elazığ İl Başkanı Mahir Sönmez, 23. Dönem Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Eski İl Başkanı Naim Toprak, Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Belediye Başkan Vekili Atik Birici, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri, il, ilçe, kadın, gençlik, belde ve mahalle teşkilat üyeleri ile basın mensupları katıldı.

İftar programına teşkilatlarda halen görev yapanların yanı sıra daha önce çeşitli kademelerde görev yapmış olanlar da katıldı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan AK Parti Elazığ İl Başkanı Mahir Sönmez, iftar sofralarının gönül sofraları olduğunu ve bu sofralarda samimiyet, kardeşlik, birlik ve beraberlik bulunduğuna dikkat çekerek; "Geçen yıl yaptığımız gibi bu yıl da bakanımız, milletvekillerimiz,belediye başkanlarımız teşkilatlarımızın her kademesinde görev yapan arkadaşlarımızla birlikte iftar programında bir araya geldik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza iftar programımıza teşriflerinden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Bugün aramızda sadece teşkilatlarımızda görev yapanlar değil, geçmiş dönemlerde de görev alan değerli il başkanlarımız, milletvekillerimiz, büyüklerimiz ve kardeşlerimiz de bulunmaktadır. AK Partinin siyasetinde "vefa" önemlidir. "Vefa" siyaseti güzelleştiren, siyasete değer katan bir olgudur.Bizler, bu partiye hizmet etmiş, bu partiye gönül vermiş, partinin başarısı için ter akıtmış her insanımızı önemsiyor ve değerli görüyoruz" dedi.

Elazığ teşkilatı olarak Ramazan ayını ve bu ayın bizlere sunduğu manevi güzellikleri en iyi şekilde değerlendirmenin gayreti içerisinde olduklarına vurgu yapan Başkan Sönmez, şunları kaydetti;"Milletvekillerimizle birlikte bir yandan ilçelerimizi geziyoruz, diğer yandan da her zaman olduğu gibi yine yoksul ve fakirlerimizin yardımına koşuyoruz. Elazığ teşkilatı olarak durmadan, dinlenmeden halkımızla birlikte olmaya; onların dertleri ile dertlenmeye; sevinçlerini paylaşmaya devam ediyoruz."

Başkan Sönmez, Elazığ'ın AK Parti iktidarı döneminde her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da çok önemli hizmetlere kavuştuğunu ifade ederek, "Hem tarımsal destek hem de hayvancılık destekleri geçmişle kıyaslanamayacak düzeyde arttı.Yapılan bu hizmetlerden dolayı hemşerilerimiz adına başta Sayın Başkanımıza ve Bakanımız sayın Mehdi Ekere teşekkür ediyoruz."şeklinde konuştu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık ise konuşmasında teşkilatların kendileri açısından çok önemli ve değerli olduğunu dile getirerek, böylesi güzel bir günde teşkilatlarımızla birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Teşkilatlarımızla birlikte çok daha güzel hizmetler, çok daha, güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz. Elazığ'da bir süredir yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. İlçelerimizi ziyaret ediyoruz, halkımızla birlikte olmaya özen gösteriyoruz"dedi.

Ramazan ayında böylesi güzel bir programda, Bakan Eker ve teşkilat mensuplarıyla bulunmanın farklı bir duygu olduğunu belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu, Bakan Eker'in Elazığ'da çok güzel hizmetlerin gerçekleştirdiğini, bundan dolayı kendilerine teşekkür ettiklerini, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da şehrimize hizmet etmenin gayretinde olacaklarını söyledi.

İftarın ardından partililere konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti ile siyasetin yeni bir boyut, anlam, mesafe ve tarih kazandığını söyleyerek, partinin kuruluşunda AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın ``Bugün AK Parti kurulmakla, artık Türkiye`de hiçbir şey siyasette eskisi gibi olmayacak`` sözlerini anımsattı.

AK Parti`nin 2002 genel seçimleri sonrası iktidara gelmesiyle Türkiye`nin her alanda ve sektörde ileri gittiğini ve sorunların çözüldüğünü kaydeden Bakan Eker, ``Alt yapı ile ilgili sorunlarını çözüyor, sağlıkla enerjiyle eğitimle ulaştırmayla tarımla ilgili hayatın bütün sektörleriyle alanlarıyla ilgili fevkalade olumlu güzel gelişmeler oldu ve Türkiye uluslararası camiada da her gün biraz daha önemsenen, her gün biraz daha değeri anlaşılan bir ülke haline geldi`` diye konuştu.

Kendi sektöründen bir örnek vermek istediğini aktaran ve 10 yıl önce Türkiye`deki 24 milyon hektar arazide yaklaşık 7,5 milyon insanın üretim yaptığını bildiren Bakan Eker, şunları söyledi:``Karşılığında 23 milyar dolarlık hasıla elde ediyor. Avrupa`da bu hasıla ile biz 4. sıradaydık. Önümüzde İtalya, İspanya ve Fransa gibi ülkeler vardı. Tarımsal hasıla bakımından dünya ülkeleri içerisinde de 11. sıradaydık. Ancak bugün aynı arazide ürettiğimiz tarımsal hasıla 63 milyar dolar. Üstüne 40 milyar dolar ilave ettik. Tarım gibi tabiat şartlarına bağlı riski son derece de yüksek bir sektörde 40 milyar dolar hasıla elde ettik ve Avrupa`nın önümüzdeki 3 ülkesini geçtik Fransa`yı İspanya`yı İtalya`yı... Avrupa`da en büyük tarım hasılasına sahip ülke haline geldi Türkiye. Dünya sıralamamız da 11 değil artık 7.``

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İftar Yemeğine Yoğun Katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement