İlker Başbuğ'un Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi İstendi - Son Dakika
Güncel

İlker Başbuğ'un Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi İstendi

İlker Başbuğ\'un Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi İstendi

İnternet Andıcı soruşturması kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

02.02.2012 17:14

İnternet Andıcı soruşturması kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan iddianamede Başbuğ'un ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

İnternet Andıcı soruşturmasında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında iddianame hazırlandı. Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan iddianamede Başbuğ, tek şüpheli olarak yer aldı. 39 sayfalık iddianamede tek şüpheli olarak yer alan Başbuğ'un, 'silahlı terör örgütü yöneticisi olmak ve cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış

müebbet hapsin yanı sıra 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin "İnternet Andıcı" davası ile birleştirilmesi talep edildi. İnternet Andıcı davasında Dursun Çiçek ve Hasan Iğsız'ın da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 29 sanık yer alıyor. Mahkemenin iddianameyi kabul edip davaları birleştirmesi halinde İnternet Andıcı'nda sanık sayısı Başbuğ ile birlikte 30'a yükselecek.

BAŞBUĞ 5 OCAK GECESİ TUTUKLANMIŞTI

İnternet Andıcı davasına bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, sanık savunmalarında ve belgelerde adı geçen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunarak gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazmıştı. Mahkemenin suç duyurusu üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbuğ'u 5 Ocak'ta şüpheli sıfatıyla ifade vermesi için adliyeye davet etmişti.

Başbuğ, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'a yaklaşık 7 saat ifade verdikten sonra 'silahlı terör örgütü yöneticisi olmak ve cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Başbuğ, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimi Vedat Dalda'ya yaklaşık 2 saat ifade verdikten sonra 'örgüt yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Avukat İlkay Sezer'in, Başbuğ'un tutukluluğuna ve Anayasa Mahkemesi'nde yargılanması istemli dilekçeleri İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından oy birliği ile reddedilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İlker Başbuğ'un Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement