İlköğretim Haftası - Son Dakika
Güncel

İlköğretim Haftası

Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, kentte açığa alınan öğretmenler yerine bu eksikliği telafi etmek için süratle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yeni görevlendirmeler yaptıklarını belirterek, "Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde herhangi bir aksama meydana gelmeyecektir.

21.09.2016 15:56

Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, kentte açığa alınan öğretmenler yerine bu eksikliği telafi etmek için süratle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yeni görevlendirmeler yaptıklarını belirterek, "Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde herhangi bir aksama meydana gelmeyecektir." dedi.

İlköğretim Haftası dolayısıyla merkez Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kayapınar ilçesindeki Vehbi Koç İlkokulu'ndaki programda da öğrenciler folklor gösterisi sundu, günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu, Güzel Sanatlar Lisesi Korosu şarkılar seslendirdi.

Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, törende yaptığı konuşmada, çocukları yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs geren öğretmenleri, saygı ve takdirle andığını, bu uğurda terör örgütlerinin saldırısı sonucu şehit düşen öğretmenleri de rahmet, minnet ve şükranla yad ettiğini söyledi.

Daha sonra sınıfları gezen Özpolat, gazetecilerin sorusu üzerine, açığı alınan öğretmenlerin soruşturmasının sürdüğünü anımsattı.

Özpolat, "Açığa alınan öğretmenlerin yerine bu eksikliği telafi etmek için süratle Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzle yeni görevlendirmeler yapıyoruz. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde herhangi bir aksama meydana gelmeyecektir. Eğitim ve öğretime hazırız, bir sıkıntı meydana gelmeyecektir." ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek, 15 Temmuz'da milletin kahramanca mücadele ederek destan yazdığını belirtti.

İlköğretim Haftası
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement