İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı - Son Dakika
Güncel

İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı

İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı

Başbakan Erdoğan: (2) "Hazreti Nebi'den bize miras kalan emanetler; Kur'an ı Kerim ve Peygamberin sünnetidir.

25.04.2014 19:04

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hazreti Nebi'den miras kalan emanetlerin Kur'an-ı Kerim ve Peygamberin sünneti olduğunu belirterek, "Bunlar kadar önemli bir diğer emanet ise 'Müslümanlar kardeştir' emridir. Kardeşler birbirlerini incitmezler, kardeşler birbirlerinin hukukuna tecavüz etmezler, kardeşler birbirlerine kem gözle bakmaz, horlamazlar. Kardeşler birbirlerine Kürk, Türk, Arap, Çerkez, Laz, Roman, Gürcü vesaire diyerek, aralarına duvarlar örmezler. Kardeşler birbirlerini unutmaz, birbirlerinin acısına ve sevincine sırtlarını dönmezler" dedi.

Erdoğan, ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği'nce Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı'nda yaptığı konuşmada, inşa ettikleri yolların birgün eskiyeceğini, barajların, konutların, hastanelerin miadını dolduracağını, tüneller ve köprülerin, havalimanlarının, demiryollarının yenilenmek ve yeniden inşa edilmek isteyeceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Ama inanın bir tek çocuk, bir tek gencin Kur'an-ı Mecid ve Siyer-i Nebi ışığında yetişmesini temin edebildiysek, işte o eser ebediyete kadar bizimle gelecek. Aslolan geride fani eserler değil, geride baki eserler bırakabilmektir. Yaradılmışların en şereflisi insana eserler bırakarak, insanı bir eser olarak geride miras bırakarak, inşallah kıyamete kadar kapanmayacak amel defterleriyle kucaklaşmak, bizim gayemizdir" diye konuştu.

Hazreti Muhammed'in Veda Hutbesi'nde, ümmetine ve insanlığa iki emanet bıraktığını buyurduğunu ifade eden Erdoğan, Peygamberin "Ey müminler size iki emanet bırakıyorum. Onlara sahip çıktıkça yolunuzu hiç şaşırmazsınız" dediğini kaydetti.

Erdoğan, o emanetlerin Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'in sünneti olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Dikkat edin birileri değil, şu veya bu kişi değil. Allah kitabı ve sevgili habibi, onun sünneti. Birilerinin dediği gibi, ne diyorlar 'Pensilvanya'daki zat söylediyse doğrudur.' Hayır. Böyle bir şey söylemek, itikadi noktada insanı sapkınlığa götürür. O sadece sevgili Peygamberimize aittir. Miraç'tan indiğinde müşrikler Hazreti Ebubekir Sıddık'a gelmişlerdi. Dediler ki 'seninki yine sapık sapık bir şeyler söylüyor, garip garip bir şeyler söylüyor.' O zamana kadar Hazreti Ebubekir de verdiği cevap müşriklere çok netti. 'Eğer O söylediyse doğrudur' diyordu. Ama O Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem'di. Asla O'na ait olan bir sıfatı, kimse birilerine layık göremez. Onun için peygamberimiz günahsızdı, çünkü O sürekli olarak vahiyle güçlendiriliyordu. Veda Hutbesi'nde sevgili Peygamberimiz şöyle devam etmişti: 'Müminler sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. Müslüman Müslümanın kardeşidir. Böylece bütün Müslümanlar kardeştir. Bir Müslümana kardeşinin kanı da malı da helal olmaz'. Peygamberimiz Veda Hutbesi'ni bitirirken bize bu emirleri, tavsiyeleri ilettikten sonra şehadet parmağını kaldırmış ve 'Şahit ol ya Rab' diye 3 kez seslenmişti. Hazreti Nebi'den bize miras kalan emanetler, Kur'anı Kerim ve peygamberin sünnetidir. Bunlar kadar önemli bir diğer emanet ise Müslümanlar kardeştir emridir. Kardeşler birbirlerini incitmezler, kardeşler birbirlerinin hukukuna tecavüz etmezler, kardeşler birbirlerine kem gözle bakmaz, horlamazlar. Kardeşler birbirlerine Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Laz, Roman, Gürcü vesaire diyerek, aralarına duvarlar örmezler. Kardeşler birbirlerini unutmaz, birbirlerinin acısına ve sevincine sırtlarını dönmezler."

"Müslümanlar, kardeşlerini sırtlarından hançerlemezler"

Gençlere seslenen Erdoğan, "Filistin senin kardeşindir. Suriye senin kardeşindir. Esma'nın şahsında Mısır senin kardeşindir. Somali, Irak, Afganistan, Myanmar, Bangladeş, Patani senin kardeşindir. Özbeöz kardeşindir" dedi.

Kardeşinin meselesine sırtını dönenin, Arafat'ta Veda Hutbesi'nin sonunda Hazreti Nebi'nin huzurunda verdiği şahitlik yeminine de sırtını dönmüş olacağını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunu burada özellikle ifade ediyorum. Müslümanlar, kardeşlerini sırtlarından hançerlemezler. Müslümanlar, kardeşlerini gidip de batı ülkelerine şikayet etmezler. Müminler kardeşlerinin kuyusunu kazmazlar. La ilahe illallah diyenler, inanmayanlarla kirli ittifaklar yapıp, kendi ülkesine, kendi milletine, kendi öz değerlerine ihanet etmezler, edemezler. Filistin'e, Mavi Marmara gemisine sırtını dönüp mümin kardeşinden esirgediği muhabbeti diğerlerine cömertçe verenler Arafat'taki vaatlere ihanet edenlerdir. Başörtüsüne sırtını dönüp, imam hatip davasına, büyük ve bağımsız Türkiye davasına bigane kalıp, zalimlere tebessüm edenler, Arafat'ta verilen söze muhalefet etmişlerdir. Müslümanların seslerini gizlice dinleyenler, mahremlerine girenlen, Müslümanların evlerini gizlice gözleyenler, sonra bunları tehdit ve şantaj olarak kullananlar, bırakınız ayetleri, bırakınız hadisleri, insana ait ne kadar şerefli değer varsa hepsine saygısızlık etmişlerdir. Şunu unutmayın İslam tarihi de insanlık tarihi de millet olarak kendi tarihimiz de nice ihanetler görmüş, nice ihanetlere tanıklık etmiştir. Ama emin olunuz, hiçbir ihanet o ihanetin sahibinin, o hainlerin yanına kar kalmamıştır."

"Kaybetmeye mahkum ve bugün de kaybetmişlerdir"

Bir Müseylemetül Kezzab çıktığını, peygamberlik iddiasında bulunduğunu, ama yalancılığının cezasını ağır ödediğini ifade eden Erdoğan, Hazreti Hüseyin'i Kerbela'da katledenlerin tarihe kötülüğün ismi olarak kazındığını, Alamut Kalesi'nde Müslümanlara korku salacaklarını zanneden zalimlerin, başka zalimler eliyle yok edildiğini, tarihe tedhişin, terörün, suikastin ismi olarak gayet nahoş şekilde yazıldığını dile getirdi.

Erdoğan, "Kim ki Hazreti Kur'an ve Hazreti Nebi'yi kendisinin ve zümresinin hırsları için alet ettiyse, onlara hürmetsizlik ettiyse, inanın tarih boyunca Hazreti Kur'an ve Hazreti Nebi'nin nurunda yok olup gitmiştir. İşte onun için asla endişeli olmayın, asla hüzünlenmeyin, mahzun ve kederli olmayın. Din Allah'ındır, Kur'an-ı Kerim Allah'ın muhafazası altındadır. Hazreti Nebi insanlığın şeref abidesi olarak asla ulaşılamayacak ve asla istismar edilemeyecek bir makamdadır. Allah'ın dinine, kitabına ve Resulüne kast edenler, onlara hürmetsizlik edenler, onları kendi şahsi ve zümrevi hırsları için istismara yeltenenler, kaybetmeye mahkumdurlar ve inanın bugün de kaybetmişlerdir" şeklinde konuştu.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İmam Hatip Okulları Kutlu Doğum Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sümeyra kuzucu: Allah başımızdan eksik etmesin erdoğanı şimdiye kadar böyle bir başbakan gelmedi adam gibi adam rabbim korusun. 0 0 Yanıtla

Advertisement