İstanbul'dan Ankara'ya Yürüyen Aylin Kotil TBMM'de (2) - Son Dakika
Güncel

İstanbul'dan Ankara'ya Yürüyen Aylin Kotil TBMM'de (2)

İstanbul\'dan Ankara\'ya Yürüyen Aylin Kotil TBMM\'de (2)

Seçim barajının düşürülmesi için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Aylin Kotil, TBMM'de CHP grubunu ziyaret etti.

29.07.2013 13:15

Seçim barajının düşürülmesi için İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen Aylin Kotil, TBMM'de CHP grubunu ziyaret etti. Kotil, "Yüzde 10 seçim barajının antidemokratik olduğuna inanıyorum. Türkiye'deki mozaik Meclis'e ne kadar yansırsa o kadar huzurlu bir ülke olur" dedi.

Kotil'in BDP'den sonraki durağı CHP grubu oldu. Burada Grup Başkanvekili Engin Altay ile görüşen Kotil, yüzde 10 seçim barajının antidemokratik olduğuna inandığını söyledi. Türkiye'deki mozaiğin Meclis'e yansıması gerektiğini belirten Kotil, "O zaman Türkiye huzurlu bir ülke olur. 'Askeri vesayet istemiyoruz' diyen bir Başbakan'ın yüzde 10 seçim barajında ısrar etmesini de şaşırtıcı buluyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise AK Parti'nin demokratik paket hazırlığı içinde olduğunu, hükümet tarafından yapılan açıklamalarda pakette seçim barajının düşürülmesinin yer almadığı yönünde açıklamalar yapıldığını anımsattı. Altay, "Hem darbeci paşaları yargılayacaksın ama bir yandan onların getirdiği hukuka sığınarak, seçim bölgeleriyle oynayarak siyasi iktidarı devam ettirme anlayışı, bu kabul edilemez" diye konuştu.

Seçim barajına ilişkin diğer ülkelerden örnekler veren Altay "Rusya'da yüzde 7 seçim barajı var. Hollanda'da baraj yüzde 0.67. Bu şekilde Türkiye'nin demokrasi kurallarının işletilmesi mümkün değil" dedi. Altay, seçim barajının düşürülmesi konusunda CHP olarak daha önce kanun teklifi verdikleri belirtti.

Kabulde Kotil, seçim barajının düşürülmesini içeren dilekçesini ve manifestosunu Altay'a verdi. Altay, dilekçe ve manifestoyu bugünkü MYK toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ileteceklerini söyledi.

Kabulde soruları yanıtlayan Kotil 'Aktif siyaset yapacak mısınız? Herhangi bir siyasi partiden teklif aldınız mı?' yönündeki soruya, "Teklif gelmedi. Ama niyetiniz iyiyse illa da aktif siyaset yapmanıza gerek yok. Ben bu yürüyüşte bunu gördüm. CHP üyesiyim ama illa da aktif siyaset yapacağım diye bir şey yok" karşılığını verdi.

'Yürürken en çok nerede zorlardınız?' sorusuna Kotil, "Üç yerde zorlandım. İlki Bolu Dağı'nı çıkarken, ikincisi Gerede, üçüncüsü de Kzılcahamam'dan sonra Karga Sekmez. Çok korkunçtu. Çok sıcağa kaldım, son günlerde gerildim" dedi.

İstanbul'a ne ile döneceğine ilişkin soruya ise Kotil, "Bunu bana soruyorlar. El insaf dedim arabayla döneceğim" yanıtını verdi. Kotil, yürüyen adam ve yürüyen avukat ile birlikte Ramazan Bayramı'nda İzmir yakınında bir dağa çıkacaklarını söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul'dan Ankara'ya Yürüyen Aylin Kotil TBMM'de (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement