İzmir'de 'Bayrağa Saygı Birliğe Çağrı' Platformu - Son Dakika
Güncel

İzmir'de 'Bayrağa Saygı Birliğe Çağrı' Platformu

İzmir\'de \'Bayrağa Saygı Birliğe Çağrı\' Platformu

İzmir’de, Işid’in Kobani’ye saldırılarını bahane ederek sokaklara çıkan ve gösterileri şiddet eylemlerine dönüştüren gruplara karşı, MEMUR-SEN Konfederasyonu İzmir İl Temsilciliği öncülüğünde bir araya gelen 17 sivil toplum örgütü “Bayrağa Saygı Birliğe Çağrı” platformu düzenledi.

11.10.2014 12:27

İzmir'de, Işid'in Kobani'ye saldırılarını bahane ederek sokaklara çıkan ve gösterileri şiddet eylemlerine dönüştüren gruplara karşı, MEMUR-SEN Konfederasyonu İzmir İl Temsilciliği öncülüğünde bir araya gelen 17 sivil toplum örgütü "Bayrağa Saygı Birliğe Çağrı" platformu düzenledi.

İzmir'de, IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını bahane ederek tüm yurtta sokaklara dökülen grupların şiddet eylemlerine yönelik, 17 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek "Bayrağa Saygı Birliğe Çağrı" platformunda birlik çağrısı yaptı.

'GEZİNİN TÜRKİYE EKONOMİSİNE MALİYETİNİ HEP BİRLİKTE YAŞADIK'

MEMUR-SEN Konfederasyonu İzmir İl Temsilcilisi Abdurrahim Şenocak, sokaklarda yaşanan olayların eşkıyalarca vandalizme dönüştürülmesi ve cinayetlerin işlenmesini hiçbir şekilde kabul etmediklerini belirtti. Sokaklara inmenin demokratik bir hak olduğunu söyleyen Şenocak, sözlerine şöyle devam etti: "Ancak sokaklar provokasyonlara açıktır. Biz bu toplantıdan, 17 sivil toplum kuruluşuyla birlik ve itidal çağrısı yapıyoruz ve 'Tek Vatan, Tek Bayrak ve Tek Millet' diyoruz. Türkiye'nin ekonomik istikrarına yönelik bu girişimi boşa çıkarmak için buradayız. Gezinin Türkiye ekonomisine, istikrarına getirdiği sıkıntıları hep birlikte yaşadık. Kürtler ve Türkler, bin yıldır bir arada yaşamayı başarmış olan halklar olarak bu birlikteliği sürdürmelidir."

'GELİŞMELERİ KAYGIYLA TAKİP EDİYORUZ'

Işid'in Kobani'ye saldırılarını kaygıyla takip ettiklerini belirten MÜSİAD İzmir İl Temsilcisi Kadir Uçar, uluslararası toplumu harekete geçirmek için başlatılan gösterilerin, şiddet eylemlerine dönüşmesini kınadıklarını söyledi. Türkiye'de şiddet ortamının oluşturulmaya çalışıldığını belirten Uçar, sözlerine şöyle devam etti: "Şiddet ortamının beraberinde getirdiği sokağa çıkma yasaklarını ve yaşanan kayıpları kaygı ile takip ediyoruz. Her zaman en büyük destekçisi olduğumuz çözüm sürecini baltalayacak olan her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gereken bir ortamda, Kobani'de yaşanan Işid terörünü gerekçe göstererek şehirlerimizde ölümlere varacak kadar şiddet içeren tepkileri, demokratik haklar ile bağdaştıramadığımızı belirtmek istiyoruz."

17 sivil toplum kuruluşunun katıldığı, ortak mesajların verildiği platformda, şiddet olaylarının bir an önce durdurulması, Türk bayrağına ve insanlara karşı yapılan provokasyonların önüne geçilmesinin gerektiği belirtildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzmir'de 'Bayrağa Saygı Birliğe Çağrı' Platformu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement