Kahramanmaraş merkezli sahte ilan dolandırıcılığı operasyonu: 16 şüpheli gözaltına alındı - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş merkezli sahte ilan dolandırıcılığı operasyonu: 16 şüpheli gözaltına alındı

Kahramanmaraş merkezli sahte ilan dolandırıcılığı operasyonu: 16 şüpheli gözaltına alındı

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 6 ilde sosyal medya platformlarında sahte ilan vererek dolandırıcılık ve şantaj yaptıkları iddiasıyla 16 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, suçta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda cep telefonu, sim kart, banka kartı, hard disk ve tablet ele geçirildi.

05.03.2024 21:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş merkezli 6 ilde, sosyal medya platformlarında sahte ilan vererek dolandırıcılık ve şantaj yaptıkları iddiasıyla 16 şüpheli gözaltına alındı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "bilişim sistemleri vasıtası ile nitelikli dolandırıcılık", "şantaj", "kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması" suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş, İstanbul, Mersin, Osmaniye, Kayseri ve Hatay'da tespit edilen 21 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16 şüpheliyi yakaladı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, suçta kullanıldığı değerlendirilen çok sayıda cep telefonu, sim kart, banka kartı, hard disk ve tablet ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İkametinde bulunamayan 1 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş merkezli sahte ilan dolandırıcılığı operasyonu: 16 şüpheli gözaltına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement