Kamuda Başörtüsü Yasağının Kaldırılması - Son Dakika
Güncel

Kamuda Başörtüsü Yasağının Kaldırılması

Kamuda Başörtüsü Yasağının Kaldırılması

"Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik"in Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından İzmir'de bazı öğretmenler derse başörtüsüyle geldi

08.10.2013 16:13

"Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik"in Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından, İzmir'de bazı öğretmenler derse başörtüsüyle girdi.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliği tüm okul ve kurumlara tebliğ etti. Bunun ardından bazı öğretmenlerin derslere başörtüsü ile girdiği görüldü.

Yönetmelikten duydukları mutluluğu dile getiren öğretmenler, değişikliğin kendilerini rahatlattığını söyledi. Değişiklik öncesi derse başörtüsünü çıkararak girmek ya da peruk kullanmak zorunda kaldıklarını aktaran kimi öğretmenler ise düzenlemeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Konuyla ilgil yazılı açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak da kılık, kıyafet ve öğrenci andıyla ilgili düzenleme sayesinde " Türkiye'nin, vatandaşına ikinci sınıf muamelesi yapma ayıbından kurtulduğunu" belirtti.

Düzenlemeyi Türkiye'nin olgun bir demokrasiye kavuşması açısından önemli bir adım olarak gördüğünü kaydeden Şenocak, kamuda kılık, kıyafet düzenlemesinin başörtüsü ile sınırlı tutulmasını bir eksiklik olarak gördüklerini, erkek kamu görevlilerinin de takım elbise, kravat, saç, sakal ve bıyık tanımlaması gibi yasaklardan kurtarılması gerektiğini bildirdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kamuda Başörtüsü Yasağının Kaldırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement