Karacasu'da Edebiyat Yolculuğu - Son Dakika
Güncel

Karacasu'da Edebiyat Yolculuğu

Karacasu\'da Edebiyat Yolculuğu

Karacasu Afrodisias Sanat Edebiyat Günleri, 11-13 Ekim tarihlerinde Karacasu Belediyesi ev sahipliğinde Karacasu'da gerçekleşti.

15.10.2012 13:44

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Karacasu Afrodisias Sanat Edebiyat Günleri, 11, 12 ve 13 Ekim 2012 tarihlerinde Karacasu Belediyesi ev sahipliğinde Karacasu'da gerçekleşti. Karacasu Eğitim ve Geliştirme Vakfı'nın ve Afrodisyas Sanat Dergisi'nin program planını oluşturduğu bu yılki etkinliklere televizyon haberciliğinin ünlü ismi Fatih Portakal da katıldı. Çok sayıda şair ve yazarın konuşmacı olarak yer aldığı etkinlikte çocuk edebiyatının usta kalemi Muzaffer İzgü, çocukların ve İzgü'nün kitapları ile büyüyen yetişkinlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Yılların gazetecisi Özgen Acar ise Afrodisias Antik Kenti'nin ortaya çıkarılmasında büyük emekleri olan Kenan Erim'i anlatan sunumu ile beğeni toplarken etkinlikte İsmail Dönertaş anısına da bir saygı sunumu yapıldı. Çocuk edebiyatının güçlü kalemlerinden Zehra Ünüvar'ın yaptığı sunuma İsmail Dönertaş'ın kızı da okuduğu bir şiir ile katıldı.

Etkinliğin son oturumunda Karacasu Eğitim ve Geliştirme Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali Küpelioğlu da bir konuşma yaptı. Küpelioğlu'nun plaketini ve katılım belgesini annesinin elinden alması ise günün süprizi oldu. Edebiyat Günleri, finalini özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği Fatih Portakal ile yaptı.

Bu yıl etkinliğe ayrıca Gülsüm Cengiz, Ahmet Günbaş, Ahmet Zeki Muslu, Timuçin Özyürekli, Tahsin Şimşek, Metin Turan, Oğuz Tümbaş ve Yunus Yaşar da konuşmacı olarak katıldı.

Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Karacasu halkını bir kez daha sanatla ve sanatçıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken Karacasu'yun çok eski çağlardan itibaren sanatla iç içe bir ilçe olduğunun da altını çizdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karacasu'da Edebiyat Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement