Kardeşliğin Yolu Diyarbakır'dan Geçti - Son Dakika
Güncel

Kardeşliğin Yolu Diyarbakır'dan Geçti

Kardeşliğin Yolu Diyarbakır\'dan Geçti

Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu, Diyarbakır'daki okuma salonlarını, kardeş okullarındaki öğrencileri ve aileleri ziyaret edip yardımda bulundular.

26.02.2013 14:06

Karaman'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu, Diyarbakır'daki okuma salonlarını, kardeş okullarındaki öğrencileri ve aileleri ziyaret edip yardımda bulundular.

Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER), Tüm Çalışanlar Eğitim Kültür Derneği (TÜMÇEK), Pusula Sağlık Çalışanları Derneği (PUSAD) ve Karaman Bahar Eğitim Sosyal Yardımlaşma Hanımlar Derneği (BAHAR-DER) ile Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu'nun 4 otobüsle gittiği Diyarbakır'da hem öğrenci ve aileleri ile tanışıldı hem de bilgisayar, giysi, gıda ve kırtasiye malzemeleri yardımı yapıldı.

Bu tür programlar yılın her zamanı düzenlenmeli

KAREGDER Başkanı Yahya Okçu, Diyarbakır programı öncesi Karaman'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile ciddi bir hazırlık yaptıklarını söyleyerek yola çıktıklarını belirtti. Okçu, hem öğrenci ve ailelerle kaynaşmanın hem de ihtiyaç sahibi olanlara yardımda bulunabilmenin var olan kardeşliği daha da güçlendirdiğine dikkatleri çekerek bu tür etkinliklerin yılın her zamanında devam etmesinin önemine değindi. KAREGDER olarak Diyarbakır'ın Kulp ilçesine gittiklerini belirten Okçu, burada hem okuma salonlarını hem de Yatılı Bölge Okullarını ziyaret ettiklerini, yardımda bulunduklarını söyledi. Okçu, programın Karaman-Diyarbakır kardeşliğini daha da güçlendirdiğini, önemli bir duygusal bağın kurulmasına vesile olduğunu sözlerine ekledi.

Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu Müdürü Tanju Yıldırım okul öğrenci, öğretmen ve velileri ile birlikte gittikleri Diyarbakır programının her anlamda hoş izlenimler bırakan bir program olduğunu belirterek bu tür kaynaşmalara her zaman ihtiyacın olduğunu söyledi. Kardeş okul olarak belirledikleri Diyarbakır Vali Ahmet Cemil Serhatlı Ortaokulu idareci, öğretmen, öğrenci ve velileri ile birlikte olmalarının kendilerini memnun ettiğini söyleyen Yıldırım, gösterilen sıcak ilgiye de ayrıca teşekkür etti.

Bu programlar barışa katkı sağlayacaktır

Diyarbakır Kayapınar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Erhaman, Özel Gevher Hatun İlköğretim Okulu ziyaretinin kendilerini çok mutlu ettiğini ve onurlandırdığını söyleyerek "Bu ziyaretler birbirimizi daha iyi tanımamıza vesile olacaktır. Bu da en fazla ihtiyacımız olan hoşgörü ve barışa katkı sağlayacaktır. İnşallah bu ziyaretlerin devamı gelir." dedi.

Vali Ahmet Cemil Serhatlı Ortaokulu Müdürü Musa Temel de kardeş okullarının büyük bir katılımla gelmesinin memnuniyet verici ve anlamlı olduğunu söyleyerek " Çocuklarımızın birbirini tanıması, velilerimizin bizi bizim onları tanımamız birbirimizin duygularını anlamamız bakımından önemli. Biz bunu önemsiyoruz. İnşallah bundan sonra bu köprüyü güçlendirmek için çalışmalar yapacağız. Biz de Karaman ziyarette bulunacağız. " dedi.

Diyarbakır'ın sadece karpuzu ve kadayıfı meşhur değil

8 peygamber ve 550 sahabeye ev sahipliği yapıyor

Diyarbakır'a giden yaklaşık 200 kişilik grup yapılan yardımların ardından ilin tarihi ve kültürel yerlerini de gezdiler. Bu gezi sonrası ortak görüş 'Diyarbakır'ı meğer hiç tanımıyormuşuz. Meğer sadece karpuzu ve kadayıfı değil daha önemli değerleri varmış. Diyarbakır'da 8 peygamber mezarı, 550 sahabe efendimizin mezarı varmış.' Şeklinde idi.

Karaman Ermenek Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Karaçayır da yaptığı açıklamada böyle bir organizasyonun içinde yer aldıkları için çok mutlu olduklarını belirterek bir araya gelen insanların gözlerindeki heyecanın bu ülkenin geleceğine çok şeyler katacağına inandığını söyledi. Karaçayır, Diyarbakır'a gitmenin yola çıkmadan önce zor olduğunu dile getirerek "Ancak bizi karşılayanların sıcak ilgisi iyiki buradayız dedirtti. Eöeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Geziye katılanların görüşleri

Abdülkadir Satı-Vali Ahmet Cemil Serhatlı Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı

Bu ziyaretler vesilesiyle her şeyin daha güzel olacağına eminiz ve buna inanıyoruz. Hoş geldiniz teşekkür ediyoruz.

Mehmet Hüseyin Esi-Diyarbakır/ Eğil/ Hz Elyase Cami Din Görevlisi

8 Peygamber ve 550 sahabeyi topraklarında saklayan Diyarbakır'ı neden böyle tanımıyorsunuz.. İyi ki geldiniz, hoş geldiniz.

Hüseyin Es- Hz Süleyman Camisi İmam Hatibi

Diyarbakır'ı medyadan tanıdığınız gibi değil gezip gördüğünüz gibi anlatmak hepinizin boynunun borcudur. Karamanlı kardeşlerimiz bilsinler ki Diyarbakır her ne kadar terörle anılmışsa da her ne kadar farklı isimlerle anılmışsa da bu şehrin aslı öyle değildir. Bu şehir peygamberler şehri sahabeler şehri bu şehir evliyalar ulemalar meşaikler şehri filozoflar ve islami şairler şehridir. Bu şehir maneviyatı ile bu ülkenin bütünlüğünü ve birlikteliğini simgelemeye devam edecektir inşallah.

Yusuf Sezer İMKB Karacadağ ilköğretim okulu öğrencisi/ 13 yaşında Diyarbakır/ Bağlar)

Bu okuma salonuna gelince daha başarılı oldum. Buraya gelmeden evvel ana derslerim çok kötü idi. Ailelere sesleniyorum. Çocuklarını sokakların eline bırakmasınlar. Okuma salonlarına yönlendirsinler. Çocuklarının iyi yerlere gelmesini istiyorlarsa Okuma salonlarına yönlendirsinler.

Mehmet Bartan (Diyarbakır Karacadağ İ. H. L. 9. sınıf Öğrencisi)

4 yıldır bu okuma salonlarına gidiyorum. Daha önce derslerim kötüydü. Kötü insanlarla arkadaşlıklarım vardı. Buraya başladıktan sonra alışkanlıklarımın ve çevremin kötü olduğunu anladım. Burada en önemli olarak Güzel Ahlak öğrendiğimi düşünüyorum. Çok açık söylüyorum Bu okuma salonları olmasaydı ben dağda olurdum.. Şimdi doktor olmak onu olamazsam , polis olmak istiyorum..

Niyazi Varlık (Gevher Hatun Koleji Öğrenci Velisi/ Karaman)

Bu geziden çok memnun olduk. Bambaşka bir Diyarbakır gördük. Kardeş ailemizle zaten kardeşmişiz sadece bunu bilmiyormuşuz.. Şimdi bunu da öğrenmiş olduk.

Mesude Karabağ (Memur / Karaman)

Daha önce Mardin de görev yaptığım için doğulu kardeşlerimi çok iyi tanırım. Ne kadar sıcakkanlı olduklarını bilirim. fakat buna rağmen bu gezi beni çok etkiledi. Çocuklar çok samimi idi. Ayrıca Hz Elyase a.s. ve Hz Zülkif a.s. mın kabrini ziyaret ettikten sonra otobüsle geri gelirken Radyo Cihan açıktı ve radyoda Bu peygamberlerin isimleri geçen ayetler okundu. Şok olduk.. Çok etkilendim.

Rabia Seda Ardıç (Fizyoterapist/ Karaman )

Bu gezi sayesinde kardeş olduğumuzu bir olduğumuzu iyice öğrenmiş oldum. Çocuklar boynumuza atladılar çok mutlu oldum. Buradaki kardeşlerimiz bizden bir adım bekliyor. Biz o bir adımı attık. Anladım ki onlar koşarak gelecekler.

Metin Bilgin (Göz Doktoru/ Karaman )

Bu geziye gelirken bana aklın başında mı diye soran arkadaşlarım vardı. Sanki 40 yıllık dostlarını karşılar gibi karşıladılar bizi. Kafamızdaki tüm tereddütleri sildiler.

Habil Övenç (Esnaf/ Karaman)

Burada göremediklerimizi gördük. Hele kardeş ailemizin evine gittiğimde yüzlerindeki tebessüm ve yaklaşımları buraya geldiğime bir daha memnun etti.

Yüksel Sarıdoğan (Öğretmen/ Karaman )

Diyarbakır'da görevli Prof. Dr. Kenan Haspolat beyin verdiği bilgiye göre Osmanlı döneminde savaşa en çok asker gönderen iki il Diyarbakır ve Karaman'mış.Karamanoğulları beyliği ve Diyarbakır grubu seferlere o dönemde en çok askeri göndermişler. Mazide atalarımız nasıl bir arada cephede görev almışsa görüyorum ki şimdi de aynı cephedeyiz. Mazide kalmamış bu birliktelik.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kardeşliğin Yolu Diyarbakır'dan Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement